Skocz do zawartości
mlody16

Płyta Główna + Procesor + Ram + Obudowa Do 700 Pln

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie potrzebuje płyty głównej, procka, pamięci i obudowy z zasilaczem w tej cenie. Procek najlepiej Intela jakiś dwurdzeniowy. Płyta musi być solidnie wykonana, bezawaryjna (zastanawiałem się nad EVGA), dobrze by było gdyby obsługiwała do 8 GB RAM'u. Karta graficzna może być zintegrowana na płycie ale nie musi. Standard płyty ATX. RAM najlepiej 4 GB ale i 2 GB nie pogardzę. Obudowa jakaś podstawowa, byleby miała USB i wejścia na głośniki, mikrofon na przednim panelu. Jeśli karta graficzna nie będzie zintegrowana podajcie jakieś sensowne i tanie propozycje. Dzięki za pomoc.

Edytowane przez mlody16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Scyzor jeśli nie wiesz jak pomóc po prostu się nie wypowiadaj. Paki widziałem już po 100 zł razem z zasilaczem więc nie wiem o czym ty mówisz. Proszę o wypowiedzi ludzi znających się na rzeczy. Aa i na komputer mogę spokojnie wyłożyć 100 zł więcej niż założyłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie masz jakiejś budy w domu/okolicy póki co?

E2180 + GA-P35 + 2 GB ramu + MC-350 to koszt ~650 zł, ale tu się rodzi problem z grafą. Do tego mozna by wyrwać jakiegoś 7300gt na jakiś czas, na przecierpienie. Pytanie tylko, czy to ma sens... Możesz też troszkę przyciąć na płycie i wziąć GA-P31, ale będzie potem problem z dołożeniem pamięci...

Napisz jeszcze, do czego ma ten komp służyć?

Edytowane przez novy154

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do ogólnego wykorzystania tzn. w większości do pracy biurowej, internetu. Czasami w coś się zagra, ale nie w jakieś gierki o kosmicznych wymaganiach. Widziałem jakieś karty pod PCI-EXPRESS za 120 zł także taka na początek by w zupełności wystarczyła. Pakę mam ale stara jak świat więc pasowałoby by podmienić. Na pewno nie jest ona dla mnie tak istotna jak inne komponenty. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze to nie kupuj budy z zasilaczem, bo źle na tym wyjdziesz (no chyba że antec).

MC-350

jakis mustang czy fever z allegro za 40zł (budy ładne, nie najgorzej wykonane ale w cienkiej blachy niestety)

E5200

P35-DS3L

2GB goodram 800mhz

HD2600XT/8600GT

Wychodzi ok 800zł, imho będzie to najlepsze rozwiązanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę zakładać nowego tematu ,więc piszę tutaj.

Mam 650zł i potrzebuje:

1.Procek

2.Ram

3.Karta graficzna

4.Dysk

Proszę o propozycję.THX

Nie dawno kupiłem zasilacz i mobo

Zasilacz: Chieftec GPS-450AA-101A 450W BOX

Mobo:Ga-p31-ds3l

No i jest lipa,bo mam monitor crt.

Edytowane przez masterlight

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Scyzor jeśli nie wiesz jak pomóc po prostu się nie wypowiadaj. Paki widziałem już po 100 zł razem z zasilaczem więc nie wiem o czym ty mówisz. Proszę o wypowiedzi ludzi znających się na rzeczy. Aa i na komputer mogę spokojnie wyłożyć 100 zł więcej niż założyłem.

oj chlopie chlopie... nie kupisz budy z zasilaczem za 100zl bo to bedzie buda z czyms co wyglada jak zasilacz a nim nie jest... i uwierz mi chce pomoc stwierdzam fakty nie chcesz to nie sluchaj... koniec ot

zestaw NeoMagNeT jak najbardziej w porzadku

Nie chcę zakładać nowego tematu ,więc piszę tutaj.

Mam 650zł i potrzebuje:

1.Procek

2.Ram

3.Karta graficzna

4.Dysk

Proszę o propozycję.THX

jaki masz zasilacz ??? jaka plyta glowna??? tak orientacyjnie z zestawow

Procesor : AMD Athlon X2 5000+ Brisbane 65nm - 175 zł

RAM : GoodRam 2GB 800MHZ - 90 zł

Karta Graficzna : Galaxy GeForce 9600GSO 384MB - 279 zł

HDD : WD 320GB 16MB Cache AAKS - 165 zł

wchodzi troche ponad 700zl ale wydaje mi sie ze trzeba bedzie cos obciac i wziac zasilacz chyba ze masz jakis porzadny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor : Intel Pentium Dual Core E2160 - 179 zł

razem 715zl mysle ze warto dolozyc te 50zl bo zestaw juz sensowny, na GSO mozna pograc w nowsze gry...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor : Intel Pentium Dual Core E2160 - 179 zł

razem 715zl mysle ze warto dolozyc te 50zl bo zestaw juz sensowny, na GSO mozna pograc w nowsze gry...

Monitor crt nie będzie ograniczał tej karty??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi