JaQs Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Jaki najlepszy bedzie zasilacz do 150zl? Najbardziej przypadl mi do gustu Corsair CMPSU-450VX 450, ale jak go kupie to wydam cala kase, a tak byc nie moze. :rolleyes: Tak wiec moze Chieftec GPS-450AA-101A. Wiem, ze jest duzo glosniejszy od Corsaira, brzydszy i w ogole, ale w tym przypadku nie chodzi o kulture pracy tylko o trzymanie napiec i ogolnie niezawodnosc. Ma utrzymac: -E5200 -HD4850 -GA-P35-DS3L -i inne typu, ram, dysk nagrywarka. Co polecacie w tej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 ten Chieftec będzie spoko, później możesz zrobić fan swapa (w tych modelach oznaczenia są tak zrobione, że nie widać, czy obudowa była otwierana) i będziesz miał spoko lux Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 ten Chieftec będzie spoko, później możesz zrobić fan swapa (w tych modelach oznaczenia są tak zrobione, że nie widać, czy obudowa była otwierana) i będziesz miał spoko luxOk miesiąc do tyłu kupiłem tego chiefteca i był z plombą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 A Pentagram PSF-460-P12S? Co o nim sadzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 podobno jest ok... sam testowalem u kumpla cav 500W napiecia trzyma wzorowo, jest cichy, nie wiem jak z jego slabszym bratem ale 500 naprawde warta polecenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 (edytowane) kolega ma 460 - strasznie sie grzeje, raczej nie ma zbyt wysokiej sprawności ;/ za cichy też nie jest. ale napięcia trzyma ... wersja 500 jest o wiele lepiej zrobiona ;] a do ww. zestawu to nawet amacrox 400W wystarczy - 125zł w zenfist ;] no ale z nim tak samo jak z tym pentagramem 460 ;] może jeszcze troche głośniejszy. no ale polecałbym już coś z ATX 2.2 wzwyz .. Edytowane 3 Października 2008 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 ATX 2.2 to m.in ten Corsair. A jakiejs tanszej alternatywy nie ma? Amacrox 400W to przypadkiem nie te same bebechy co Modecom MC-350? Bo jakos tak mi sie zdaje, ze wyczytalem cos takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 AmacroX Warrior AX500-A albo jak znajdziesz gdzies na magazynie to z mojego siga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Amacrox 400W to przypadkiem nie te same bebechy co Modecom MC-350chodzi mi o Amacrox AX450 (400W) - ma bebechy z MC-400 ;] AmacroX Warrior AX500-A IMO nie warto - kosztuje 170-190zł - jest wykonany w tym samym standardzie ATX - nie ma oplotu na kablach (AX450 je ma na głównej wiązce) - daje raptem 372W (*31A) na 12V / Ax450 348W (*29A) http://zenfist.pl/amacrox-warrior-ax500a-z...60w-p-1028.html vs http://zenfist.pl/amacrox-warrior-ax450pnf...00w-p-1027.html mocniejszy jest - sprawność też pewnie ciutkę większa - ale IMO nie warte dopłaty 50zł ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 No dobra. Czyli w zasadzie zostaje mi wybor miedzy Amacroxem, a Chiefteciem. Co z pomiedzy tych dwoch? Bo chyba do w/w zestawu nie ma sensu brac nic lepszego, tym bardziej, ze bedzie tylko leciutkie OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 A ja też polecę AmacroX'a AX500-A. Jest stabilny, cichy i porządnie wykonany. przy moim congifu z sygnatury wentylator jest niesłyszalny, obraca się powoli ale całkiem nieźle dmucha. Jednak nie ma róży bez kolców, brak oplotów na kablach czasami doprowadza mnie do furii, ale mam w planach zrobić sobie jakieś nylonowe oplociki. Zasilacz kupiłem gdy był w cenie 220zł (zenfist) i nie żałuję ŻADNEJ wydanej nań złotówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kozica Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Ten powinien być wporzo Chieftec GPS-450AA-101A ATX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Ok miesiąc do tyłu kupiłem tego chiefteca i był z plombą.:/ to marnie kumpel ma teraz w kompie i nic nie było, sam fanswapa robiłem. żadnych plomb.. to ja już nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...