Skocz do zawartości
JaQs

Zasilacz Do 150zl

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki najlepszy bedzie zasilacz do 150zl? Najbardziej przypadl mi do gustu Corsair CMPSU-450VX 450, ale jak go kupie to wydam cala kase, a tak byc nie moze. :rolleyes:

Tak wiec moze Chieftec GPS-450AA-101A. Wiem, ze jest duzo glosniejszy od Corsaira, brzydszy i w ogole, ale w tym przypadku nie chodzi o kulture pracy tylko o trzymanie napiec i ogolnie niezawodnosc.

Ma utrzymac:

-E5200

-HD4850

-GA-P35-DS3L

-i inne typu, ram, dysk nagrywarka.

Co polecacie w tej cenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten Chieftec będzie spoko, później możesz zrobić fan swapa (w tych modelach oznaczenia są tak zrobione, że nie widać, czy obudowa była otwierana) i będziesz miał spoko lux

Ok miesiąc do tyłu kupiłem tego chiefteca i był z plombą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolega ma 460 - strasznie sie grzeje, raczej nie ma zbyt wysokiej sprawności ;/ za cichy też nie jest.

ale napięcia trzyma ...

wersja 500 jest o wiele lepiej zrobiona ;]

a do ww. zestawu to nawet amacrox 400W wystarczy - 125zł w zenfist ;] no ale z nim tak samo jak z tym pentagramem 460 ;] może jeszcze troche głośniejszy.

no ale polecałbym już coś z ATX 2.2 wzwyz ..

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amacrox 400W to przypadkiem nie te same bebechy co Modecom MC-350

chodzi mi o Amacrox AX450 (400W) - ma bebechy z MC-400 ;]

AmacroX Warrior AX500-A

IMO nie warto

- kosztuje 170-190zł

- jest wykonany w tym samym standardzie ATX

- nie ma oplotu na kablach (AX450 je ma na głównej wiązce)

- daje raptem 372W (*31A) na 12V / Ax450 348W (*29A)

http://zenfist.pl/amacrox-warrior-ax500a-z...60w-p-1028.html

vs

http://zenfist.pl/amacrox-warrior-ax450pnf...00w-p-1027.html

mocniejszy jest - sprawność też pewnie ciutkę większa - ale IMO nie warte dopłaty 50zł ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja też polecę AmacroX'a AX500-A. Jest stabilny, cichy i porządnie wykonany. przy moim congifu z sygnatury wentylator jest niesłyszalny, obraca się powoli ale całkiem nieźle dmucha. Jednak nie ma róży bez kolców, brak oplotów na kablach czasami doprowadza mnie do furii, ale mam w planach zrobić sobie jakieś nylonowe oplociki. Zasilacz kupiłem gdy był w cenie 220zł (zenfist) i nie żałuję ŻADNEJ wydanej nań złotówki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi