Tresbien Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Western Digital 320GB 7200rpm 16MB cache SATAII [3200AAKS] A-Data 4GB (2x2GB) PC800 CL4 Extreme Edition Pentagram 460W Silent Force PSF-460-P12S Zalman Pasta termoprzewodząca ZM-STG1 (3,5g) Pentagram Freezone HP-120 ALCu Karakorum Intel Core 2 Duo E7200 /2.53GHz, 3MB, 1066MHz, BOX/ Palit Radeon HD4850 Sonic 512MB DDR3 /256bit/ 2xDVI TV-out Antec Gamer Three Hundred ABIT IP35 Pro /intel P35/ 2026zł moze zmienic na e5200 i 110 zl w kieszeni ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias173 Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Coś mi nie gra.Zestaw do 2500zł i bez #8400. Wejdź na esc.pl i zobacz ile będzie twój kosztował. Może 2gb RAM-u wystarczy?Płyta może inna np.DFI Inf Blood Iron? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Dla mnie zestaw ok chociaz ja bym zmienił mobo przynajmniej na Asusa P5K PRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Nie bierz Abitów - mimo że płyta dobra, to firma już nie istnieje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tresbien Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Nie bierz Abitów - mimo że płyta dobra, to firma już nie istnieje... to jakie mobo brac ? patrzylem asusa p5q pro to sa testy na egieldzie, do oc lipne. niepolecaja brac tej plyty z procesorem 45nm jest na egieldzie test plyt 775 i abit wygrywa. ip35, ip35 e dostaly najlepsze oceny Coś mi nie gra.Zestaw do 2500zł i bez #8400. Wejdź na esc.pl i zobacz ile będzie twój kosztował. Może 2gb RAM-u wystarczy?Płyta może inna np.DFI Inf Blood Iron? to jest zestaw do 2 tys a nie do 2,5 tys pozatym w zestawie mam obudowe za 199 zl. 2gb bedzie malo do visty. a plyta czemu inna ? patrzylem test tego blood irona na egieldzie, do oc dobra ale BIOS jest wlutowany na stałe pozatym dzwiek slaby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 (edytowane) P5Q jest niezła do OC w częstotliwościach rzędu FSB 500mhz, w zupełności wystarcza to do OC E5200,E7200,E8400 a więc płyta tania a stosunkowo dobra do podkręcania, lubi mieć jednak fochy z zapamiętywaniem ustawień biosu, jak narazie żaden chyba tego nie naprawia, chyba że na e-giełdzie mieli pecha. W P5Q Pro natomiast o ile mnie pamięć nie myli takie jaja nie występują więc nie wiem czemu piszesz o tym że ta mobo nie nadaje się do OC 45nm procesorów ;) Co do BloodIrona to świetne mobo a że bios wlutowany to aż taki problem? A dźwięk można bardzo prosto rozwiązać kupując chociażby najtańszego Sb Liva! 5.1 za 25zł na allegro ;] Edytowane 4 Października 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tresbien Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 (edytowane) P5Q jest niezła do OC w częstotliwościach rzędu FSB 500mhz, w zupełności wystarcza to do OC E5200,E7200,E8400 a więc płyta tania a stosunkowo dobra do podkręcania, lubi mieć jednak fochy z zapamiętywaniem ustawień biosu, jak narazie żaden chyba tego nie naprawia, chyba że na e-giełdzie mieli pecha. W P5Q Pro natomiast o ile mnie pamięć nie myli takie jaja nie występują więc nie wiem czemu piszesz o tym że ta mobo nie nadaje się do OC 45nm procesorów ;) Co do BloodIrona to świetne mobo a że bios wlutowany to aż taki problem? A dźwięk można bardzo prosto rozwiązać kupując chociażby najtańszego Sb Liva! 5.1 za 25zł na allegro ;] Fredek dziekuje za Twoja wypowiedz. dobrze to zmienie plyte na p5q pro lub bloodiron P5Q Pro wlasnie nie wiem czy nie bedzie tego problemu co w p5q. roznica w cenie tych plyt to tylko 20 zl. nigdzie nie moge znajźc testu tej plyty. moze podasz mi jakiegos linka prosze ? wlasnie czytalem na egieldzie ze pro nie zapamietuje ustawien biosu. Infinity Blood Iron P35-T2RL bedzie dobry ? bo nie wiem o ktorym bloodzie mowisz Edytowane 4 Października 2008 przez Tresbien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 (edytowane) Jaki cudem czytałeś na egiełdzie że P5Q Pro nie zapamiętuje ustawień biosu jak tam jest recka tylko P5Q i P5Q-E? :wink: O P5Q Pro możesz poczytać np. Tutaj . FSB 540mhz robi spokojnie także do OC jak najbardziej, a co do ustawień biosu to możesz dopytać jeszcze w temacie o tej płycie i poczytać na zagranicznych forach ;] Infinity Blood Iron P35-T2RL też będzie dobry. Edytowane 4 Października 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Tak, to ten BloodIron. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Fredek, a jak jest z dualbootami na P45? Planuje wymienić mobo na tego Asus P5Q PRO i do tego 8400. Ram też planuje wymienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 U mnie, na P5Q-E, dualboot występuje tylko po nieudanym OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthaios84 Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 U mnie za każdym razem gdy wyłącze komputer z prądu (na listwie), czyli w praktyce są cały czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Fredek, a jak jest z dualbootami na P45? Planuje wymienić mobo na tego Asus P5Q PRO i do tego 8400. Ram też planuje wymienić. Na P45 dużo się nie zmieniło w porównaniu do P35 jeśli oto chodzi, tu też zależy od konkretnej mobo, na MSI dual booty mogą być np zawsze powyżej danego FSB a na DFI tylko jak wyłączysz kompa na listwie. Zauważyłem jednak że gdzieś w temacie o MSI P45 Neo2 pisali że DB przeważnie po odłączeniu listwy+tutaj komentarze o Asusie daje do myślenia że na P45 głównie jak odetniemy zasilanie od mobo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 No tak. Na P35 mam tak, że jak wyłączę listwę to za każdym razem mam potrójny . Jeden dłuższy, krótki i dopiero start. Widać już taki urok tych układów P35/P45. No ale skoro dobrze się kręci na tej P5Q (liczę na minimum 4.0) to chyba warto, bo P35 oprócz tych DB spisuje się bardzo dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias173 Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Właśnie P5Q będzie dobrą alternatywą.Fajnie się na niej kręci. Jedyny mankament to niedopracowany BIOS,trudno się połapać.Może jednak ASUS już to załatwił? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 A co byście z x38 polecili do OC ? Ten Asus P5Q PRO ma 2 sloty PCI-e, które pracują z prędkością x8 w trybie CF, a planuje w przyszłym roku dokupić drugi 4870 jak tylko stanieją. Chociaż wciąż się zastanawiam czy jest sens skoro gry średnio z tego korzystają. Obecnie nie ma na rynku jakiejś naprawdę mocnej karty, która by dała jako taki zapas na 2 lata. Jak mnie to dobija, bo co nie zrobię to i tak po jakimś czasie stracę. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 DFI na X38. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 (edytowane) Skusze się jednak na tego Asusa P5Q PRO, bo i tak tańszy i bardziej dostępny, a z CF najwyżej zrezygnuje. Tylko czytałem w temacie o tych płytkach, że te niezbyt się lubią z Radeonem 4870.. Edytowane 5 Października 2008 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...