_bartx Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 (edytowane) Mam następujący problem. Miałem na C: zainstalowanego XP, ostatnio zainstalowałem Windows Server 2008 na dysku F:, żeby zobaczyć jak działa najnowszy 3D Mark. Na drugi dzień Vista się skopała, i wyskoczył mi monit o aktywacji. Postanowiłem usunąć pliki Visty, ale za każdym razem odmowa dostępu. Oprócz tego pojawiał mi się boot loader z Visty. Chcąc pozbyć sie boot loadera użyłem programu Eraser do skasowania tego folderu. Skasowała się tylko częśc i po uruchomieniu kompa mam błąd 0xc000000f (An error occured while attempting to read the coot configuration data) z boot loadera visty i w rezultacie nie mogę wejśc nawet do XP :/ Mam płytkę od XP oraz od Windows Server 2008, która niestety nie odpala inaczej niż w Windowsie (nie można z niej bootować). Próbowałem konsoli odzyskiwania systemu, usuwać folder Boot spod dosa, zero efektów. Nie mam pojęcia co zrobić, na razie w skuteczny sposób odciąłem się od kompa. Pytanie brzmi nastepująco - jak usunąć folder boot/wymusić uruchamianie XP? Visty nie da rady uruchomić tak dla ścisłości. W zasadzie już sobie poradziłem, temat można skasować. Edytowane 4 Października 2008 przez BArt_X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lapituta Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 (edytowane) 1. boot z plytki XP 2. wlacz recovery console, "R" 3. przeskanuje ci dysk i poprosi o wybranie instalki wina do ktorej sie chcesz zalogowac ( czyli xp na C:) 4. nie pamietam ktora komenda to naprawialem wiec podam dwie: FIXBOOT C: i EXIT jak to nie podziala to jeszcze raz do consoli i BOOTCFG /DEFAULT i mozna jeszcze dla pewnosci pozniej dac BOOTCFG /ADD przeskanuje dysk i wybierzesz instalke xp zeby dodal. Cos musi zadzialac bo tez mialem taki problem i pomoglo, nie mapietam dokladnie ktora to komeda ale ja nigdy wczesniej sie nie bawilem consola przywracania a naprawilem wiec i ty powinienes se poradzic. Oo ja tu sie wysilalem zeby se przypomniej jak to naprawilem a ty tymczasem juz masz po problemie, no i dobrze. Edytowane 4 Października 2008 przez lapituta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...