binio21 Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Witam! Chcę kupić TV LCD 32" w cenie ok. 1500zł. Telewizor kupuję głównie do X360 a telewizja będzie tylko śiatkowa (6 programów :lol2: ) Byłem w sklepie i najbardziej w oko wpadł mi Toshiba 32AV500P. Inne TV miały, hmm... za ostry obraz? Wyglądało to jakby brakowało antyalliazingu :rolleyes: A na Toshibie obraz był o wiele ładniejszy, był bardziej "rozmazany", przez co krawędzie obiektów były równe i ogólnie obraz nie raził tak jak w innych TV obok Wiecie coś więcej na temat tego TV, np jak u niego z czernią? Ogólnie towybrałem takie modele TV: Toshiba 32AV500P Samsung LE32A330 Tego niestety nie widziałem w akcji. Co o nim myślicie? Funai LT6-M32BB Jest temat o tym modelu. Podobno dobry ale wątpię, żebym go gdzieś dostał w sklepie, chyba że na zamówienie. Co myślicie o tych TV? Może jeszcze jakieś inne polecicie? PS:W MediaExpert od 8 października ta Toshiba będzie w moim mieście za 1424zł, bynajmniej nie będę musiał jechać za nim do Gdańska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gemciu Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Do X360 to chyba ta Toshiba będzie najlepsza z tych TV co podałeś ale będziesz miał kiepski odbiór TV ze zwykłej siatki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 funai powinien być raczej powszechnie dostępny, tylko zależy w jakiej cenie.. przez neta na pewno będzie taniej czym będziesz podłączał konsolę, hdmi? funai ma jeszcze tuner DVB-T (mpeg-2), ale analogowa kablówka nie wygląda dobrze, z resztą cudów nie ma ;D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Konsole podłącze chyba przez HDMI. Objechałem wszystkie sklepy i tylko jednego Funaia 26" widziałem... a jednak wole kupić gdzieś na miejscu. W razie jakiejś gwarancji idę do sklepu, oddaje i luzik. Samsunga widziałem, strasznie wyglądał. Najlepiej wypada na razie Toshiba i pewnie na nią się zdecyduję. Aha, jeszcze wpadł mi w oko Philips 32PFL3312, droższy i pewnie nie ma zbytniej różnicy, więc pewnie będzie Toshiba. A to, że będzie kiepski obraz z siatkówki to wiem. Tu to nawet TV za 5000zł nie pomoże :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Wybór padł na Toshibe. Jestem bardzo mile zaskoczony, nawet TV z siatkówki bardzo fajnie wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lilly Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Witam ;) Chciałam się dołączyć do tematu, ponieważ też szukam taniego i fajnego telewizora, głównie do oglądania filmów i seriali z komputera ;) Mam do wydania tak jak w temacie - maksymalnie 1500zł i interesuje mnie przekątna 32". Telewizor ma być ładny i musi mieć możliwość powieszenia na ścianie. Liczę na Waszą pomoc i wyrozumiałość, bo nie znam się na sprzęcie. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 ->Lilly Twoje oczekiwania powinien spełnić funai lt6-m32bb, którego recenzję zamieściłem w tym temacie w razie czego pytaj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lilly Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 no cóż, telewizorek bardzo fajny :) po przeczytaniu recenzji jestem zaiteresowana jego zakupem. Tylko mam jeszcze jedno pytanko, ponieważ nie znam tej firmy i chcę wiedzieć jak wyglada gwarancja na ten tv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 Nie masz się co zbytnio obawiać, Funai to nie manta i z tego co wiem, na ten tv jest 2 lata gwarancji zero martwych pikseli, czyli jak Ci wyskoczy "zgaśnie punkcik na matrycy" to wymienią Ci na nowy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lilly Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Acha, no to mnie uspokoiłeś ;) Pozostaje jeszcze sprawa podłączenia do komputera. Jaka jest najlepsza metoda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lilly Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 ZAkupiłam Funai'a ;) i ponawiam moje pytanie dotyczące podłączenia tv do komputera, ponieważ chciałam sobie puścić seriale z peceta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 najlepiej kablem HDMI, o ile masz takie wyjście i wiesz jak wygląda :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lilly Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Dziękuję za pomoc, już sobie poradziłam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...