Skocz do zawartości
bartek46op

Lcd Do 1000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zabieram się za kupno nowego monitora LCD... obecnie mam LG L1919S i niestety przy szybszych scenach smuży.... chciałbym jakiś dobry monitor, nie za drogi, dobry do gier, przeglądania internetu i ogólnych zajęć jakie robi normalny człowiek na komputerze :) filmy oglądam raz na chiński rok, grafiki nie obrabiam. Zależy mi na solidnej podstawie (która nie chwieje się jak gacie na wietrze [patrz mój LG]) Preferuję raczej coś większego niż 19" ale jak będzie bdb to czemu nie? (jak już to panorama)

Edytowane przez bartek46op

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry nie to miałem napisać ;] siedze na przeciwko monitora więc nie wymagam by od dołu był piękny

To nie jest tak, że dopiero od dołu patrząc masz coś nie tak z ekranem. Już nawet siedząc prosto, dół masz jaśniejszy a górę ciemniejszą ( mowa o TN ). Jeżeli Ci to nie przeszkadza, to masz spory wybór wśród monitorów na TN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jeśli mam kupować monitor na lepszej matrycy ale który ma smużyć nadal w grach to się nie opłaca... wole już TN (III generacja podobno już lepsza) z szybszym czasem reakcji. Zostałem nakierowany na: NEC 22WMGX (lub bez pivota), 225WXM. Ewentualnie stajnia Samsunga: T220.

Edytowane przez bartek46op

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jeśli mam kupować monitor na lepszej matrycy ale który ma smużyć nadal w grach to się nie opłaca... wole już TN (III generacja podobno już lepsza) z szybszym czasem reakcji. Zostałem nakierowany na: NEC 22WMGX (lub bez pivota), 225WXM. Ewentualnie stajnia Samsunga: T220.

No pewnie, jeśli jesteś bardzo wyczulony na szybkość matrycy to jak najbardziej będzie to odpowiednia opcja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli to może być klasyczny 19'' to polecam LG1982u absolutnie nie występuje tu smużenie i ma praktycznie zerowy input lag co ma znacznie w grach sieciowych. Kolory i kąty jak na TN bardzo dobre. Po przesiadce z CRT 17'' gra mi się o wiele lepiej (CS 1.6). Monitor jest polecany do znacznie szybszych gier sieciowych jak Unreal. Do filmów ma bardzo fajna funkcję wzmacniająca kolory i kontrast po jej włączeniu nawet z większych kątów filmy wyglądają dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No pewnie, jeśli jesteś bardzo wyczulony na szybkość matrycy to jak najbardziej będzie to odpowiednia opcja.

No nie nawidzę jak w grze mi obraz smuży...

Z przeglądniętych testów, opiniach użytkowników chyba wybiorę Samsunga T220. Mimo mankamentów z ograniczoną regulacją. Podoba mi się ten monitor, oglądałem filmiki jak wygląda w akcji - bajecznie. Wybiorę się do Vobisu i na żywo obejrzę jeszcze. Jak myślicie, dobry wybór? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje typy to samsung T22HD lg M2294D-PZ tylko zastanawia mnie jedna rzecz Oznaczenie 1080P u samsunga sugeruje, że monitor pracuje w rozdzielczości full HD, czyli 1920 x 1080. A to nie jest prawda, bo obsługuje tylko 1680 x 1050. wieć jak to jest może ktoś mi to wytłumaczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi