kurczakin Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Witam jestem prawie szczęśliwym posiadaczem płyty głównej gigabyte ga73vm-sh2. Z tego co mi wiadomo nosi ona w sobie zintegrowany układ dźwiękowy realtek ALC889A który nie jak niektórzy zainstalowałem w systemie bez pomocy :P no ale mniejsza z tym. Problem polega na tym że nawet po odinstalowaniu oryginalnych sterowników (z płytki cd) i zainstalowaniu realtekowskich najnowszych jakie były panel kontrolny gigabyte audio nadal nie znikł i nadal sprawia problemy.Nie ma go jako oddzielny program w dodaj usuń programy. (wszystkie sterowniki obecnie są nowsze ze stron producenckich nie od gigabyte) Główny problem to opcja "karaoke" która mimo wyłączenia "usuwania głosów" nadal wpływa na jakość dźwięku w taki sposób ze nawet przy wszystkim innym ustawionym na none auto itp dźwięk nadal słychać jak przez tunel czyli dodatkowe echo i przytłumienia przy zwykłym winampie. W grach dźwięk odtwarzany z bufora sprzętowego generuje jakby podwójnie mocne efekty w porównaniu do sblive nawet w otwartej przestrzeni bufor programowy generuje stale jednomiernie przytłumiony dźwięk jak winamp. Czy istnieje jakiś sposób odinstalowania sterowników razem z panelem gigabyte aby sprawdzić czy to wina sterowników/konfiguratorów/karty. Proszę o pomoc, dzięki.(jestem informatykiem nie musicie pisać do mnie jak do kretyna) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Poszukaj pliku exe tego dodatkowego panelu i go usuń :] Jaki masz OS ? Próbowałeś "odgórnego" wyłączenia wszelkich efektów ? Ja poza "wyzerowaniem" i wyłączeniem danego efektu dodatkowo mam wyłączone nakładanie czegokolwiek (ale efekty w grach są OK). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczakin Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 (edytowane) szperałem wczoraj po domu bo wiedziałem że podobny efekt w winampie już kiedyś słyszałem i rzeczywiście nazywało ie to spatial lub superstereo i siedziało w zaawansowanych w wave tutaj niestety tego niema i nie da rady wyłączyć wyłączanie usuwanie samego konfiguratora nic nie da on zapisuje ustawienia gdzieś dalej u mnie w grach dźwięk jest "standardowo" jak przez rurę od odkurzacza nie ma opcji definitywnego wyłączania efektów oes to zwykłe xp sp2 bez udziwnień Edytowane 7 Października 2008 przez kurczakin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...