Itor Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 witam, probuje zaktualizowac bios do najnowszej wersji za pomoca asus update utylity ale bez powodzenia, pokazuje mi sie taki komunikat jak na zdjeciu, pomozcie koledzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 niewłaściwy bios musiales sciagnac. do aktualizacji bezpieczniej uzyc afudosa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Itor Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 niewłaściwy bios musiales sciagnac. do aktualizacji bezpieczniej uzyc afudosa. wszystkie biosy sciagnalem z serwera asusa i na wszystkich wywala blad z poziomu biosu nie potrafie zaktualizowac biosu zwlaszcza za nie posiadam fdd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 to mobo to aby napewno jest p4p800-vm? czy tez moze jeszcze /s, /fms czy tam cos takiego? daj zakładkę motherboard z cpuz. do flashowania mozesz przygotować sobie bootowalnego pendraka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Itor Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 to mobo to aby napewno jest p4p800-vm? czy tez moze jeszcze /s, /fms czy tam cos takiego? daj zakładkę motherboard z cpuz. do flashowania mozesz przygotować sobie bootowalnego pendraka. daje screena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 wyglada ok. jakis dziwny babol asus update'a chyba. zrob bootowalnego pendraka i uzyj afudosa. instrukcje co i jak znajdziesz tu: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=179580 (konwersja p5e na rampage) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Itor Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 wyglada ok. jakis dziwny babol asus update'a chyba. zrob bootowalnego pendraka i uzyj afudosa. instrukcje co i jak znajdziesz tu: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=179580 (konwersja p5e na rampage) niestety po angielsku a to juz nie dla mnie:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthaios84 Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Wow, nie probuj aktualizowac BIOS'u pod Windowsem, a już na pewno nie pod 64 bitowym systemem (wtedy masz jakiś 1% szans na nie uwalenie kości). Na forum Asusa jest taki ładny temat przyklejony, w którym wyraźnie pisze, żeby nie flashowac biosu pod windowsem. Zrób sobie lepiej bootowalna płytę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Itor Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Wow, nie probuj aktualizowac BIOS'u pod Windowsem, a już na pewno nie pod 64 bitowym systemem (wtedy masz jakiś 1% szans na nie uwalenie kości). Na forum Asusa jest taki ładny temat przyklejony, w którym wyraźnie pisze, żeby nie flashowac biosu pod windowsem. Zrób sobie lepiej bootowalna płytę. wszystkie plyty asusa jakie mialem flashowalem z poziomu windowsa i zawsze bylo ok ale teraz chyba nie mam wyjscia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthaios84 Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 wszystkie plyty asusa jakie mialem flashowalem z poziomu windowsa i zawsze bylo ok ale teraz chyba nie mam wyjscia Niemniej jednak, uważam, że bios >>>NALEŻY<<< flashować tylko i wyłącznie w czystym środowisku DOS, bez żadnych managerów pamięci (vide EMM386) i innych sterowników w tle. Polecam taką małą lekturę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek29 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Flashowałem BIOS już chyba w 20 płytach, Asua również i wszystkie flashowałem z Windowsa, wszystko pięknie działa. Raz kiedyś flashowałem kartę g. i w trakcie flashowania system sie zwiesił, karta po restarcie była już nie żywa, ale zanalazłem jakiegoś starego Matroxa na PCI i zflashowałem z DOS, a karta działą do dziś (Gigabyte HD2600 Pro) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...