Skocz do zawartości
m4teuszek

Taki Zestawik.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Przed chwilka zlozylem sobie taki zestawik i pisze tu z zapytaniem co o nim sadzicie co by sie przydalo wymienic itp.? Tez wazne zeby dalo sie w miare mozliwosci potem wymieniac czesci i budzet nie przekroczyl 1200zl.

:

Karta graficzna: Gigabyte Radeon HD 3870

~ 380

Procek: AMD Athlon 64 X2 6000+ AM2 BOX

~ 300

Płyta główna: Gigabyte GA-M57SLI-S4

~ 215

Pamięc: Kingston DDR2 1024MB 800MHz CL6 BOX x2 lub x3

~ 84 lub 126

Zasilacz: Trust PW-5500 570W

~ 160

RAZEM:

~ 1200 zł.

Co o tym powiecie?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dodam, że nie sugerowalem sie producentem tylko parametrami, Wazne zeby sie nie popsulo, i zeby sie dobrze gralo na max detalach w najnowsze gry.

To bardziej kierowałbym się w stronę zestawu halo?![b/] i lekko to jeszcze podkręcił a wtedy to miód orzeszki :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tego nie rozumiem. Parametrami mozna powiedziec ze moj zestaw jest lepszy niz ten halo ;P grafika niemal ze taka sama tylko nowszy chipset, procek atholna rowniez szybszy, nad ramem mozna sie zastanowic.

A i jeszcze mam pytanie. Czym sie rozni to jak karta ma wejscia poprostu DVI niz ta ktora ma DVI-I? do tej drugiej wejda tylko zlacza DVI-I? a do tej samej DVI wejdzie kazyd rodzaj DVI? :D

Edytowane przez m4teuszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tego nie rozumiem. Parametrami mozna powiedziec ze moj zestaw jest lepszy niz ten halo ;P grafika niemal ze taka sama tylko nowszy chipset, procek atholna rowniez szybszy, nad ramem mozna sie zastanowic.

Po lekkim OC tego E5200 Athlon będzie mógł się schować a tym samym zyskujesz wydajniejszy zestaw ;] Nie mówiąc juz o karcie HD4850 w zestawie halo a HD3870 w twoim zestawie.

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz juz wiem dlaczego lepsze. Dobra dzieki bardzo :)

Czyli jednak przychyle sie do zestawu halo ale te nowe czesci kupuje dopiero za 2 miesiace wiec cos lepszego jeszcze moze sie zlozy do 1200 zl ;]

A i ponawiam pytnaie bo dalej nie uzyskalem odpowiedzi :P

A i jeszcze mam pytanie. Czym sie rozni to jak karta ma wejscia poprostu DVI niz ta ktora ma DVI-I? do tej drugiej wejda tylko zlacza DVI-I? a do tej samej DVI wejdzie kazyd rodzaj DVI?

A no i jeszcze ten procek e5200 to chodzi o taki? :

http://www.agito.pl/dual-core/intel-core-d...746.334856.html

Edit

-

mozecie cos napisac o podkrecaniu? albo odeslac mnie do odpowiedniego dzialu/tematu? Pozdrawiam ;p

Edytowane przez m4teuszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi