Skocz do zawartości
NoVyKoMp

Nzxt Lexa

Rekomendowane odpowiedzi

Hey Hi Hello !

Więc o to i moja buda...

Dołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafika

Jak widzicie RedLine jest teraz bardziej GreenLine ;P

a to za sprawą nie kolorowego materiału wentyli z LeXy - Revoltec zagłusza je totalnie...

ale ja się tak łatwo nie dam...

no to lecim z pomysłami i proszę o skomentowanie, poprawienie jeśli gdzieś źle rozumuje i o rady...

1. Zamiast blachy do której przykręcamy MoBo - plexi(red/white)

2. Okno w prawej ścianie - plexi(nie regularny kształt - albo red albo white)

3. Dodanie wentylatora 120 mm na dole - będzie wiał na grafikę i w prawej ściance - wianie na CPU i 80 mm na dole...

4. UV mod

5. Katoda red sound active

6. Grawerka na plexi

7. Pomalowanie wnętrza(UV/Black/Red)

8. Wymiana wentyli(color/wydajność)

Teraz pytania...

Ad. 1 i 2 - moim zdaniem white plexi do wew. a red na zew. co o tym myślicie ? i czym najlepiej wycinać w obudowie ?

Ad. 3 - brać świecące na czerwono czy ze względu na średnią wydajność normalne a katoda zrobi swoje? czy światło katody będzie wyróżniało się przy tylu wiatrakach red ? (widać będzie miganie itd.)

Ad. 4 - Oploty na kable, które są widoczne; molexy UV i pomalowane elementy na UV...

Ad. 5 - Znalazłem thermaltake'a - są ok ?

Ad. 6 - prawdopodobnie uda się na ploterze grawerującym - a jak nie macie jakieś wskazówki?

Ad. 7 - waham się ponieważ nie wiem czy UV już nie będzie tandetne ? - nigdy nie widziałem z jaką siłą to świeci...

Ad. 8 - czy warto wymieniać NZXTowskie wentyle ? jeden bym chciał bo to małe czarne g.... więc jaka dobra 80 mm ? Next - wentyl z przodu nie musi być mocny bo i tak nie ma dobrych możliwości absorbowania powietrza więc zostaje(najwyżej włożę tam red leda ze środka budy - powinno być minimalnie widać) wentyle w środku - bok budy i tył - wymieniać ? tył nie musiałby być red led skoro pójdzie katoda ale jednak fajnie by było, żeby chociaż był przezroczysty - bok musi być red...

znalazłem coś takiego - nadaje się ? http://sklep.madtech.pl/go/_info/?id=15661

proszę o polecenie wentyli...

a może wziąć xthermala i wymontować diody - ew. jakiś nocti czy noise i przemalować na UV...

czekam na komentarze i wskazówki !

Edytowane przez NoVyKoMp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale weź mi narysuj, co właściwie chcesz, bo jak próbuję to sobie wyobrazić, to wychodzi mi jakiś pleksiano-kolorystyczny festyn, w którym jest czerwień, zieleń, ultrafiolet i tak dalej - ot, wiejska karuzela.

Brak sprecyzowanego planu jest, zdaje się, główną bolączką tego ... "projektu".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi