NoVyKoMp Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 (edytowane) Hey Hi Hello ! Więc o to i moja buda... Jak widzicie RedLine jest teraz bardziej GreenLine ;P a to za sprawą nie kolorowego materiału wentyli z LeXy - Revoltec zagłusza je totalnie... ale ja się tak łatwo nie dam... no to lecim z pomysłami i proszę o skomentowanie, poprawienie jeśli gdzieś źle rozumuje i o rady... 1. Zamiast blachy do której przykręcamy MoBo - plexi(red/white) 2. Okno w prawej ścianie - plexi(nie regularny kształt - albo red albo white) 3. Dodanie wentylatora 120 mm na dole - będzie wiał na grafikę i w prawej ściance - wianie na CPU i 80 mm na dole... 4. UV mod 5. Katoda red sound active 6. Grawerka na plexi 7. Pomalowanie wnętrza(UV/Black/Red) 8. Wymiana wentyli(color/wydajność) Teraz pytania... Ad. 1 i 2 - moim zdaniem white plexi do wew. a red na zew. co o tym myślicie ? i czym najlepiej wycinać w obudowie ? Ad. 3 - brać świecące na czerwono czy ze względu na średnią wydajność normalne a katoda zrobi swoje? czy światło katody będzie wyróżniało się przy tylu wiatrakach red ? (widać będzie miganie itd.) Ad. 4 - Oploty na kable, które są widoczne; molexy UV i pomalowane elementy na UV... Ad. 5 - Znalazłem thermaltake'a - są ok ? Ad. 6 - prawdopodobnie uda się na ploterze grawerującym - a jak nie macie jakieś wskazówki? Ad. 7 - waham się ponieważ nie wiem czy UV już nie będzie tandetne ? - nigdy nie widziałem z jaką siłą to świeci... Ad. 8 - czy warto wymieniać NZXTowskie wentyle ? jeden bym chciał bo to małe czarne g.... więc jaka dobra 80 mm ? Next - wentyl z przodu nie musi być mocny bo i tak nie ma dobrych możliwości absorbowania powietrza więc zostaje(najwyżej włożę tam red leda ze środka budy - powinno być minimalnie widać) wentyle w środku - bok budy i tył - wymieniać ? tył nie musiałby być red led skoro pójdzie katoda ale jednak fajnie by było, żeby chociaż był przezroczysty - bok musi być red... znalazłem coś takiego - nadaje się ? http://sklep.madtech.pl/go/_info/?id=15661 proszę o polecenie wentyli... a może wziąć xthermala i wymontować diody - ew. jakiś nocti czy noise i przemalować na UV... czekam na komentarze i wskazówki ! Edytowane 4 Października 2008 przez NoVyKoMp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Ale weź mi narysuj, co właściwie chcesz, bo jak próbuję to sobie wyobrazić, to wychodzi mi jakiś pleksiano-kolorystyczny festyn, w którym jest czerwień, zieleń, ultrafiolet i tak dalej - ot, wiejska karuzela. Brak sprecyzowanego planu jest, zdaje się, główną bolączką tego ... "projektu". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...