Zibo Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Witajcie. Mam laptopa DELL Latitude C640. Procesor 1.7Ghz, ramu dołożyłem 1GB, dysk 40Gb 5400 rpm 8MB cache. Ale grafikę mam Ati Radeon Mobility 7500 32Mb i to największa wada tego kompa. Co chce odpalić gierkę - jakąś mała z neta, to błąd nie ma Acceleratora 3D Czy jest możliwość wymiany grafiki w tym laptopie na jakąś większą? Chociaż 64Mb. No i Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jaką mógłbym ewentualnie wmontować kartę graficzną do mojego laptopa? Pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ifrin Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Niestety szanse na upgrade grafiki są w mojej opinii znikome, jeśli nie żadne. Jako ze Dell nie stosuje standardu MXM tylko swój własny, to wymiana jest tylko możliwa na mocniejsza jaka występowała w danej serii laptopów, a Radeon 7500 był (o ile się nie mylę) najmocniejsza grafika montowana w C640. P.S. Spróbuj innych sterowników np. Omega: http://www.omegadrivers.net/ati.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibo Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Zainstalowałem omegi i pomogło. Dzięki. Chodzi wszystko co powinno :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 (edytowane) Niestety szanse na upgrade grafiki są w mojej opinii znikome, jeśli nie żadne. Jako ze Dell nie stosuje standardu MXM tylko swój własny, to wymiana jest tylko możliwa na mocniejsza jaka występowała w danej serii laptopów, a Radeon 7500 był (o ile się nie mylę) najmocniejsza grafika montowana w C640. P.S. Spróbuj innych sterowników np. Omega: http://www.omegadrivers.net/ati.php Nawet jakby były na MXM, to dostanie kart na tym złączu też jest praktycznie niemożliwe w polsce. Co prawda jest mxm-upgrade, ale ceny mocno zaporowe. Edytowane 6 Października 2008 przez SmokPospolity Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 chcialbym sie upewnic do lapka Toshiba ze zintegrowana grafika intela nie da sie nic wsadzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 chcialbym sie upewnic do lapka Toshiba ze zintegrowana grafika intela nie da sie nic wsadzic nie da sie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...