misieek Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Witam! Mam GB 9800GT z Zalmanem. ...myślałem że to nie takie złe a tu zonk! Bez podkręcania mam 83*C w stresie (FurMark), w idle 47. Zmieniałem już paste - też nic To strasznie dużo. Chciałbym karte podkręcić, a więc konieczne jest lepsze chłodzenie. Co kupić do 70-80zł i coś co przedewszystkim dostane w Bydgoszczy. Zależy mi na czasie - dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY2005 Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Witam! Mam GB 9800GT z Zalmanem. ...myślałem że to nie takie złe a tu zonk! Bez podkręcania mam 83*C w stresie (FurMark), w idle 47. Zmieniałem już paste - też nic To strasznie dużo. Chciałbym karte podkręcić, a więc konieczne jest lepsze chłodzenie. Co kupić do 70-80zł i coś co przedewszystkim dostane w Bydgoszczy. Zależy mi na czasie - dzięki. Jakiego masz tego Zalmana? Ja miałem kiedyś VF-900 CU (heatpipe) na Radeonie X1800XL i ładne mi temperaturki trzymał po ostrym OC. Może jakieś Accelero spróbuj albo silencera. Na 8800Gt 512 mam referencyjne i po O\C 730\1660\2022 mam 75 C w stresie jak gram w STALKERA CS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 No mi się udało teraz 725/1830/2280 przy domyślnym napięciu i jest 93*C max. Ale ja chce więcej... A nie wiem jaki tam zalman jest ale taki dosyć malutki z 2hp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY2005 Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 No mi się udało teraz 725/1830/2280 przy domyślnym napięciu i jest 93*C max. Ale ja chce więcej... A nie wiem jaki tam zalman jest ale taki dosyć malutki z 2hp. To musisz zastosować coś szybciejobrotowego i o lepszej wydajności. Może pasywny Thermalright + jakiś 12cm wentylator da dobre efekty. Ale niestety koszty są już wysokie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 A ten Accelero S1 Rev2 duzo da? I tak problemem jest to ze nigdzie w BDG tego nie ma. Przejde jutro sie po sklepach i zobacze co jest sensownego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 http://allegro.pl/item450379949_arctic_coo...rbo_nowosc.html - to bedzie lepsze niz Accelero S1 rev2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Miałem Gigabyte z Zalmanem, ale w 8800GT. Cooler z wiatrakiem chyba się nie zmienił, więc generalnie można założyć, że w 9800GT Gigabyte dał to samo chłodzenie. Dla mnie było zdecydowanie za głośne i nie chłodzi sekcji zasilania i Ram. Próbowałem skręcać wentyl Fanmate Zalmana i było lepiej, ale jednak dalej za głośno. Poza tym karta sypała artami i wywalała system. W obecnej mam założony Accelero S1 rev01 + Acutake 120 i radiatorki (dodatkowe) na sekcje zasilania po obu stronach laminatu. Nawet jak katuje kartę FurMark'iem to temp. nie przekracza ~70 st. a wentyl chodzi na 7V. Polecam takie combo, choć wentyl może być dowolny lub np. 2x80. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...