maci3j Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 (edytowane) Witam! Mam nietypowy problem: posiadam 2 niemal identyczne laptopy Fujitsu-Siemens Scenic Mobile 510 (różnić się mogą nieco procesorem czy ilością ramu).. sa to starsze laptopy - PII. Na obu jest zainstalowana identyczna wersja Windows XP.. problem pojawia się po włożeniu karty WIFI na PCMCIA.. na jednym z nich nie ma problemu.. sprawdzane były 3 karty i każda działała.. na drugim natomiast za każdym razem po włożeniu gdy pojawia się chmurka o znalezieniu nowego sprzętu i komputer chce szukać czy instalować sterowniki.. nagle wszystko zastyga.. obraz się zamraża, przestaje wszystko pracować i tylko reset pomaga.. natomiast gdy najpierw zainstaluję ściągnięte sterowniki z pliku setup.exe wszystko jest wporządku do czasu włożenia karty! dzieje się tak na obu wejściach PCMCIA.. wg mnie wygląda na jakiś konflikt sprzętowy.. ale jak w takim wypadku odnaleźć co zawiesza komputer? od czego zacząć? podam wszystkie informacje o laptopach które będą potrzebne.. prosze tylko żeby ktoś mnie poprowadził przez proces znalezienia tego "czegoś" przez co laptop się zawiesza! p.s. dodam jeszcze że miałem jeszcze kilka takich laptopów Scenic Mobile 510 w ktorych wymieniałem nawzajem części.. składałem z kilku zdezelowanych jednego dobrego.. łącznie z wymianą matryc i procesorów.. więc miałem takie laptopy gdzie WIFI na PCMCIA chodziło a w tym jednym przypadku laptop się zawiesza! z góry dziękuję za odpowiedzi :) Edytowane 5 Października 2008 przez maci3j Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...