SuChyY Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Witam, Czyta i czytam o tych płytach i z każdą jest coś nie tak ;D Potrzebuje płyty pod Intela e5200, Radeona 4850 i pamięci A-DATA Extreme 4GB / 80022GB DUAL 4-4-4-12 BOX - płyta musi mieć RAID, musi wystarczyć do lekkiego OC tego intela (~3.2GHz jeśli pójdzie) i być jak najbardziej bezproblemowa. Mam mętlik w głowie, dlatego proszę o rady. Cena max 330zł, im taniej tym lepiej ;) Pozdrawiam Kuba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 P5Q-Pro, wykracza delikatnie za budżet, ale na Twoim miejscu bym się skusił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 W sklepie w którym najprawdopodobniej będę kupował kosztuje 400: http://kdo.pl/product_info.php/products_id/44399 A do ceny z allegro trzeba doliczyć koszt wysyłki. Na razie wygrywa Foxconn P35AP-S Pozdrawiam Kuba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias173 Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Ja polecę DFI Infinity Blood Iron P35-T2RL (huh,ale długa nazwa...) lub ABIT IP35. Zobacz po ile chodzą w twoim sklepie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 W KDO niestety BloodIrona niema zatem moje propozycje: -Gigabyte -MSI -Asus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 z tego co pamiętam to na tym MSI po przekroczeniu chyba 400 fsb płyta traciła ostro na wydajności, gigabyte ewentualnie może być. Lepiej by było jak byś kupił którąś z płyt co były wcześniej polecane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Nie prawda. Dopiero przy 513 ale jakie to ma znaczenie kiedy przy mnożniku x12.5 to wystarczy że ta płyta zrobi FSB ~333. I więcej nie trzeba bo procek się zapewne skończy. A przecież takie FSB to pryszcz dla niej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Gigabyte nie ma RAID, Asus jest ogólnie niepolecany tu na forum, a nad MSI sie zastanawiałem, ale bardziej podchodzi mi Foxconn. Abit był u mnie na 1 miejscu, ale nie moge go nigdzie dostać. W sumie mam już dość wybierania, więc może zapytam inaczej: Czy ktoś ma coś przeciwko Foxconnowi P35AP-S ? Jakieś wielkie wady ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Fox też będzie dobry. To że Asus nie polecany na forum to nie znaczy że zły. A fakt Gigabyte niema RAID-a. Tak więc wybierałbym między Fox-em a MSI bo lepsze Asusy niestety drogie już są. Chyba że w innym sklepie weźmiesz BloodIrona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Sorka coś mi się pomieszało, to przy ustawieniu zworek na AUTO msi miał spadek wydajności przy 400, przy 333 to na 500 latała spokojnie. JA nie mam za szczerzeń jeśli chodzi o foxconna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Pewni jestescie, ze polecany tutaj Gigabyte GA-EP35-DS3 nie ma Raid ? Na stronie producenta pisze cos zupelnie innego: http://gigabyte.pl/products/mb/specs/ga-ep35-ds3_21.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Troche sobie sami zaprzeczają, pisząc, że ma ICH9, a do raidu trzeba by ICH9R Jakby nie było, temat nieaktualny bo zamówiłem Foxconna. Dzięki za rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Witam - podczepie sie pod temat ;] sytuacja jak u SuChyY tyle że nie potrzebuje Raid-a stabilność + OC pamięci Adata 2x 1Gb 800 cl4 GB-P35-DS3L za 250zł będzie dobrym wyborem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Za te cene będzie dobry a masz więcej kasy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 (edytowane) ze 300zł - jak w temacie - ale im mniej tym lepiej przy czym nie potrzeba mi Raid czy tam FW - 4 sata i 6USB wystarczy zalezy mi na stabilności / wysokim OC/ dobrej dzwiękówce Edytowane 7 Października 2008 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 GA-P35-DS3R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 GA-P35-DS3R ;/ kiedy ona różni się od ds3L tylko mostkiem - który to wprowadza zbędne dla mnie rzeczy ;/ i jest 50zł droższa ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 (edytowane) Z tego co widze ds3R ma 6 fazowa sekcje zasilajaca CPU, ds3l tylko 4. Moze ds3 ? Edytowane 7 Października 2008 przez basik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 (edytowane) zalezy mi na stabilności / wysokim OC/ dobrej dzwiękówceI właśnie to wprowadza DS3R (FSB 500+, 6 faz, ALC889a) Edytowane 7 Października 2008 przez kwasior500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Dokladnie to samo ma tansza DS3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 (edytowane) a ds3R - jest i tak niedostępny ... ds3 od ds3r się tylko Rka różni - i w nazwie i na mostku ;] chyba właśnie wezmę tego DS3 nie zamierzam raczej nigdy wymieniać w nim procka ... za jakis rok/dwa i tak nie będzie to opłacalne ;] co najwyżej dołoże 2x2GB ramu ;] dlatego nie wiem czy w ogóle będzie w moim przypadku różnica między 4 fazami a 6cioma ;] ps - a jeszcze - jaki sklep polecacie - Agito czy Esc ? w Agito troche taniej, ale chodzi mi głównie o to czy nie robią problemów z gwarancją ... a może jeszcze : ASUS P5QL PRO Intel P43 Socket 775 - 260zł Asus P5K/EPU /intel P35/ - 290zł Edytowane 7 Października 2008 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@riucha Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 a ds3R - jest i tak niedostępny ... ds3 od ds3r się tylko Rka różni - i w nazwie i na mostku ;] chyba właśnie wezmę tego DS3 nie zamierzam raczej nigdy wymieniać w nim procka ... za jakis rok/dwa i tak nie będzie to opłacalne ;] co najwyżej dołoże 2x2GB ramu ;] dlatego nie wiem czy w ogóle będzie w moim przypadku różnica między 4 fazami a 6cioma ;] ps - a jeszcze - jaki sklep polecacie - Agito czy Esc ? w Agito troche taniej, ale chodzi mi głównie o to czy nie robią problemów z gwarancją ... a może jeszcze : ASUS P5QL PRO Intel P43 Socket 775 - 260zł Asus P5K/EPU /intel P35/ - 290zł Ja akurat wczoraj dostałem gigusia DS3 wraz z e5200 i jak narazie jest wszystko ok, może jutro zacznę go kręcic, teraz instaluję programy a w tle testuję procek. R w oznaczeniu płyty to nic innego jak RAID. Kupowałem cały zestaw w agito i przy kwocie 1200zł zaoszczędziłem w porównaniu do esc prawie 80zł (akurat trafiłem na promocję 4850 za 413zł), jedynym minusem było to że czekałem 5 dni roboczych od zamówienia do przyjazdu kuriera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 a ds3R - jest i tak niedostępny ... ds3 od ds3r się tylko Rka różni - i w nazwie i na mostku ;] chyba właśnie wezmę tego DS3 nie zamierzam raczej nigdy wymieniać w nim procka ... za jakis rok/dwa i tak nie będzie to opłacalne ;] co najwyżej dołoże 2x2GB ramu ;] dlatego nie wiem czy w ogóle będzie w moim przypadku różnica między 4 fazami a 6cioma ;] ps - a jeszcze - jaki sklep polecacie - Agito czy Esc ? w Agito troche taniej, ale chodzi mi głównie o to czy nie robią problemów z gwarancją ... a może jeszcze : ASUS P5QL PRO Intel P43 Socket 775 - 260zł Asus P5K/EPU /intel P35/ - 290zł P5K EPU też będzie OK - jest to P5K Pro, ale właśnie bez raida. Pamiętaj jednak, że wersja bez EPU, to trójfazówka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek220 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 witam ja tez podczepie sie do tematu szukam plytki DFI Infinity Blood Iron P35 tylko tej z lpt i com wie ktos gdzie jest do dostania ewentualnie jaka inna polecacie do 300zl z tymi portami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...