FaZiMoDo Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Witam. Chce zakupic TV glownie do ogladania "N" I mam dylemat miedzy Tymi Dwoma modelami SAMSUNG LE32R81B LG 32LG3000 Chyba ze ktos inny poleci w podobnej cenie dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gemciu Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Jeśli jeszcze aktualne to dozbierałbym do http://otido.pl/product_info.php?cPath=707...oducts_id=62550 lub http://otido.pl/product_info.php?cPath=707...oducts_id=56131 i http://otido.pl/product_info.php?cPath=707...oducts_id=67951 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 mój starszy kupił sobie LG 3000 podany przez ciebie i jest bardzo zadowolony a uzywa własnie telewizji N bo mieszka w lesie pod Wyszkowem ;) telewizorek ma bardzo fajne menu bardzo przyzwoite kąty widzenia i ładną reprodukcję barw (naocznie sprawdzone) obraz żyleta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 myslales o plazmie? naprawde warto - nasycenie kolorów, zero smuzenia i KOLOR CZARNY a nie szary jak w LCD. Ja kupilem i nie żałuję. U rodziców jest niezłej klasy LCD i osobiście obraz jak z poprzedniej epoki. Polecam Panasonic 37PV80 (nie kupuj z 8 na końcu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Zamiast Samsunga R81 weź 32" Samsunga z serii 4. Ma nowszą matrycę i czarny to czarny w końcu :) Ogólnie matryca w Samsungu jest lepsza niż w LG... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 myslales o plazmie? naprawde warto - nasycenie kolorów, zero smuzenia i KOLOR CZARNY a nie szary jak w LCD. Ja kupilem i nie żałuję. U rodziców jest niezłej klasy LCD i osobiście obraz jak z poprzedniej epoki. Polecam Panasonic 37PV80 (nie kupuj z 8 na końcu) W plazmach jest dithering/niewielka realnie paleta barw więc kupno plazmy o niskiej rozdzielczości mija się z celem jeśli ma być oglądana z nie za dużej odległości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 (edytowane) Ja też szukam telewizora, jego zastowosanie to oglądanie Tv (kablówka) i filmów z kompa jak i grania :D , musi mieć 32 cale. Brać tańsze HD READY czy FULL HD? Jest sens dopłacać? Edytowane 17 Października 2008 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 W plazmach jest dithering/niewielka realnie paleta barw więc kupno plazmy o niskiej rozdzielczości mija się z celem jeśli ma być oglądana z nie za dużej odległości.Masz/miałeś czy tylko o tym słyszałeś. Ja mam plazmę a u rodziców jest lcd i mam porównanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 (edytowane) Masz/miałeś czy tylko o tym słyszałeś. Ja mam plazmę a u rodziców jest lcd i mam porównanie. Na plazmach zastanawiała mnie niska dokładność (rozmywanie detali) i przede wszystkim nieznośne pulsowanie ekranu (to WIDZIAŁEM). Przy obecnych wyższych i najnowszych modelach FullHD i 100 Hz jest już OK - nie wiem czy wszystkich. Ostatnio oglądałem LCD vs. Plazmy ... w marketach nadal pełno starszych modeli plazm - przez to obraz na LCD pokazanym pomiędzy plazmami był stabilniejszy i gładszy. ps. sądzę że ta "niska dokładność" wynikała właśnie z ditheringu co pogarsza wyświetlanie detali bo operuje na grupie sąsiadujących pikseli ... http://hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=30717 - dziwne że o tej wadzie plazm mówi się tak mało albo udaje że problemu nie ma ... LOL Edytowane 18 Października 2008 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 @Kyle Nie mówie , że nie masz racji. Fakt pulsowanie koloru jasnego jest widoczne ale wtedy gdy się bardzo dokładnie przyglądasz. Na starych plazmach z detalami był problem. Jednak najnowsze modele są pod tym względem dużo lepsze. Przed zakupem porównywałem w jednym z marketów dobre LCD philipsa fullhd i właśnie tego PV80, którego mam. Materiał z BR 1080p. I powiem tak. Z odległości 1m i mniejszej było widać ciut większą szczegółowość LCD. Jednak juz dalej zero różnicy. A kolory i czerń były WYRAŹNIE lepsze na panasonicu. Dodam jeszcze że mój tv kosztował 3kzl a ten philips ponad 5kzl. Niestety nie miałem możliwości przetestować bezpośrednio modelu fullhd panasonica z jakimś dobrym lcd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Ja też szukam telewizora, jego zastowosanie to oglądanie Tv (kablówka) i filmów z kompa jak i grania :D , musi mieć 32 cale. Brać tańsze HD READY czy FULL HD? Jest sens dopłacać? Przy 32" nie ma sensu full hd, było o tym już sto razy :P Jak chcesz coś taniego i dobrego to zobacz moją recenzję funai'a lt6-m32bb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 ....Wiadomo, że piksel wielkości klocka lego nie zapewni takiej ostrości jak dobry monitor...No właśnie tego "klocka" się boję. Z komputera chciał bym oglądac filmy i grać ( stalker fear itp ). TV oglądane będzie max z 2 metrów. Czyli śmiało brać Ready? tv ma służyć bardzo długo więc zastanawiam się czy nie zainwestować w full. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Przy 32" nie ma sensu full hd, było o tym już sto razy :PIstotny jest stosunek rozmiaru obrazu do odległości z jakiej będzie on obserwowany. Więc w pewnych przypadkach przy 32" full HD ma sens a w innych przy 65" full HD nie ma sensu. No właśnie tego "klocka" się boję. Z komputera chciał bym oglądac filmy i grać ( stalker fear itp ). TV oglądane będzie max z 2 metrów. Czyli śmiało brać Ready? tv ma służyć bardzo długo więc zastanawiam się czy nie zainwestować w full.Zdecydowanie lepiej się sprawdzi Full HD ... ale wiadomo ... czasem mając bardziej ograniczone fundusze wybiera się Full HD kosztem ogólnej "jakości" ... a to nie zawsze jest dobry pomysł. Niemniej jednak staraj się kupić te 1920x1080 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 No właśnie tego "klocka" się boję. Z komputera chciał bym oglądac filmy i grać ( stalker fear itp ). TV oglądane będzie max z 2 metrów. Czyli śmiało brać Ready? tv ma służyć bardzo długo więc zastanawiam się czy nie zainwestować w full.Pamiętaj jeszcze o mocnej grafie do fullhd jeżeli planujesz grać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Pamiętaj jeszcze o mocnej grafie do fullhd jeżeli planujesz grać.Kartę będę zmieniał po zakupie telewizora, czyli grajac w innej rozdzielczości niz 1080p na tv full hd mija sie z celem ? w takim razie moja karta 8600 lepiej poradzi sobie z hd ready ? A do tv full hd radek 4870 bedzie git ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Dokładnie tak. Jeżeli masz ful hd to imo bez sensu grac w niższej rozdzielczości. Obraz nie jest już wtedy taki idealny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...