krzychu78 Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Witam! Mam pytanko dotyczące płyt ze zintegrowaną grafiką oraz z podłączoną grafiką zewnętrzną (PCIe). Czy w BIOSie płyty można wyłączyć grafikę zewnętrzną, pozostawiając tylko integrę? Czy w takim przypadku karta zewnętrzna będzie pozbawiona całkiem zasilania. Chciałbym zbudować komputer, który pełnił by rolę zarówno media center, jak i maszynki do gier. Wykombinowałem sobie, że kupię płytę z integrą i włożę do niej coś klasy HD4870. Następnie zainstaluję dwa systemy: XP i stery do integry - biuro, internet, filmy HD, Vista i stery do 4870 - gierki. Następnie w biosie przełączam sobie pomiędzy kartami i jeśli potrzeba, to mam oszczędną, cichą maszynkę do pracy 24/7, a jeśli chcę, to odpalam w biosie kartę zewn. i mam żrącego energię potworka do gierek. Czy ktoś ma może jakieś sugestie, czy to może zadziałać? Byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie opinie na temat mojego pomysłu. Przy okazji może ktoś poleci jakąś dobrą płytę z integrą pod np. C2D E8400. pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie sugestie... krzychu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa64 Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Hybrid Graphics - Wklep to sobie w google (dotyczny nVIDII). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu78 Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Hybrid Graphics - Wklep to sobie w google (dotyczny nVIDII). Właśnie od tego zacząłem :) Grzebałem, grzebałem i grzebałem w necie, ale z tego, co widzę, to technologia na razie raczkuje. Owszem widziałem jakieś tam próby testów przeprowadzane przez portale tematyczne, ale nie znalazłem nikogo, kto by to na co dzień używał. Poza tym Hybrid Power dotyczy płyt z podstawką AM, a ja, nie ukrywam, wolałbym jednak Intela. Dlatego postanowiłem sam sobie zrobić Hybrid Power :) Mimo wszystko dzięki za sugestię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...