Dark_Reaver Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Posiadam E5200, siedzi on w płycie Foxconn'a P35AP-S. Sprawa wygląda tak, że po podkręceniu kompa w sumie w jakim kolwiek stopniu komp się zawiesza po kilku minutach grania... myślałem, ze to wina pamięci Patriota LLK 2x2GB 800MHz dlatego je wymieniłem na A-Daty 2x2GB 1066MHz, no i zadowolony przestawiam opcje w biosie tzn. proc na FSB 266MHz, wyłączam coś jak C'n'Q u AMD, napięcie proca 1,35V zapobiegawczo, ramy 2,3V też zapobiegawczo, SPD ustawione na Auto. Komp sie uruchamia ale po włączeniu gry w ciągu 3 minut się wiesza... Dlaczego ten sprzęt tak się wiesza? :/ co ja robie źle... mam już dośc wymieniania sprzętu naokrągło... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Jak zapodasz temperatury na procku, karcie graf. etc, do tego jakie masz napiecia na zasilaczu pod obciazeniem to moze ktos ci pomoze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Na procku jest karakorum więc temperatury to nie problem, tak samo na grafice i w zasilaczu nie jest to problemem, wszystko jest tak jak być powinno z tym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Zapusc MemTest32, niech przebada czy masz stabilny ram. Pozniej Otrhos zeby sprawdzic stabilnosc procka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Na standardowych ustawieniach ortos (priorytet 9) stabilny ale na ustawieniach 12,5x225=2812MHz 1,35V RAM 900MHz CL5 2,2V Ortos, priorytet 9, żył 13 sekund 12,5x266=3325MHz 1,35V RAM 1066MHz CL5 2,3V Ortos, Priorytet 9, żył 2 sekundy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek29 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 A przetestowałem ram memtest'em?? Daj większe na procka i wtedy próbuj, na początek lepiej dać małą częstotliwość i sprawdzać stabilność zmniejszając/zwiększając napięcie. Daj go najlepiej na 3.0GHz i napięcie 1,35V i daj Orthosa na kilka godzin, oczywiście co jakiś czas sprawdzając. Można by też podnieść VTT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 ja bym zaczął od "PSU: Delta DPS-400MB-1 A" .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...