regaciarz Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Zacznę od tego, że w sieciach bezprzewodowych jestem kompletnie zielony. Mam teraz Internet osiedlowy który jest podpięty bezpośrednio kablem do kompa. Chciałbym założyć w domu sieć( mieszkam w bloku na 4 piętrze, zasięg pracy telefonu to max 5-6 metrów od antenki). Jest możliwość zrealizowania tego założenia? Jest możliwość jednoczesnej pracy telefonu podłączonego za pomocą wifi i kompa podłączonego za pomocą kabla? tzn. często np. matka siedzi w internecie na kompie a ja w tym czasie chciałbym korzystać z internetu w telefonie( a w zasadzie w PDA). Za jakiś czas planuję zakup laptopa więc dobrze by było, abym i z niego mógł bez problemów korzystać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dempsej Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Praktycznie dowolny router Wi-Fi Ci to umożliwi. Prawdopodobnie przyda sie opcja klonowania adresu MAC z sieciówki kompa (jeśli Twój dostawca blokuje urządzenia o MACu innym, niż zarejestrowany w systemie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 odnawiam temat bo znowu mam telefon z wifi ;) W mojej sieci osiedlowej jest zablokowany MAC, więc przydałaby się ta funkcja klonowania. Mam możliwość odczytania adresu mac komórki ale to chyba nie jest zbyt ważne. Na router chciałbym wydać maksymalnie 100zł z wysyłką. Prosiłbym o podrzucenie linku z allegro z jakimś dobrym routerem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 http://forum.purepc.pl/Sprzet-Sieciowy-and...ic-t247591.html Uważnie przeczytaj 1 post... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 ale ja potrzebuję najtańszego i najprostszego rozwiązania ;) taniego i prostego routera, wifi wykorzystam tylko w komórce bo nie mam laptopa. Najlepiej aby zasięg wynosił jakieś 4 metry w linii prostej z jedną przeszkodą( ściana bloku). Coś takiego się nadaje?: http://www.allegro.pl/item505888176_mega_w...g_wifi_wds.html lub http://www.allegro.pl/item512452946_punkt_...eded_range.html lub coś innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 Ręce opadają... Czemu nie czytasz dokładnie? W tym temacie Co Ci podałem masz jak byk na samym końcu 1 posta co najlepiej kupić (do 100 zł) <_< BTW Ileś tam procent ludzie oblewa pisemną maturę z polskiego tylko dlatego, że nie umie czytać ze zrozumieniem, lub w ogóle nie czyta tekstów do końca :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 Doczytałem tylko do nagłówka "alternatywa dla tomato", wrzuciłem w google parę modeli podanych wcześniej i orzekłem, że są dla mnie za drogie ;) Dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...