JaX_CCC Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 (edytowane) Witam Z chwili wolnego czasu postanowiłem sobie wystrugać bloczek na mofy na mojego mobaska. Zakupiłem trochę miedzi i zabrałem się do pracy. Poniżej przedstawiam efekty: Bloczek jak widać kompaktowy :) Top wykonany z aluminium. Spód dałem na niklowanie. Śruby M3 - chciałem jak najmniejsze z powodu estetyki. Najwięcej czasu zajął mi rowek pod o-ring oraz ogólny projekt w autocadzie. Nie chciałem partyzantki robić ręcznymi robótkami więc postawiłem na maszynę :) Złączki G1/4" 10/13. Mam też spód od pewnego bloczku posłuży mi za bloczek na SB. Top zrobię sam w identycznej konwencji jak na mofy. To już OFC nie homemade gdyż pozyskałem to za grosze. Oczyściłem i dałem na niklowanie. Spód Cu, multizapinka stal. Jak zrobię top i będę miał trochę czasu zrobię update WCeta z kolejnymi bloczkami czyli: mofy, SB i GPU (który już od dłuższego czasu leży i czeka). Bloczek pasuję na Abit: IP35-E oraz IP35 z racji tego samego PCB a także na 99% na IP35 Pro gdyż po oględzinach/pomiarach w sklepie i zdjęciach w necie można stwierdzić iż sekcja zasilania różni się jedynie obróceniem o 180st jednego rzędu stabilizatorów napięcia. PCB inne ale rozstaw otworów montażowych identyczny i wymiary radiatora te same. :rolleyes: BTW: kto zgadnie z jakiego bloczka pochodzi w/w spód :lol2: Pozdrawiam Edytowane 5 Października 2008 przez JaX_CCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 abadon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 (edytowane) abadon... lub atira. Edyt- szkoda że również topów nie dałeś do niklowania- toć to alu więc tym bardziej by im się przydało (wiem, wiem- inhibitory korozji...). Edytowane 5 Października 2008 przez pc_max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 ze tak powiem FAIL :( jak mialeś maszyne to juz topik mogłeś zrobić z mosiądzu albo łatwiej z plexy anodowane alu,niklowana miedz a i tak po jakimś czasie reaguje to ze sobą i zasyfia układ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 (edytowane) Pewnie się mylę, ale alu nie wygląda na anodowane- może z wierzchu czarnym sprayem psiknięte. edyt2- bo zaforgotałem- mnie się podoba- inwencja i samodzielność a nie komercja (nie mam nic naprzeciwko, wręcz przeciwnie ;-) ). Ehhh... stare dobre home-made'owe czasy... Edytowane 5 Października 2008 przez pc_max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 (edytowane) abadon Top miał pasować do prisonów ;) (wspieram rodzimą produkcję ;) ) Jakby i top był niklowany to IMO zbyt by dawało po oczach... choć nie wykluczam że zrobię dwa topy na SB i jeden będzie niklowany :) bo kosztowało mnie to dwa piwka dla znajomego 'dziadka' :) Miał być mosiądz ale nigdzie nie mogłem dostać płaskownika tylko wałki. Pleksa jak dla mnie blee. chociaż mam znajomego co by mógł laserowo powycinać. Top nieanodowany ( a miał być) bo dziadek powiedział że za 2 tygodnie dopiero :) więc chciałem proszkowo ale dwie lakiernie się zaklinały że im się nie opłaca... więc odtłuściłem porządnie dałem najpierw pseudo podkład i zaśperjowałem dziada :) wyszło jak dla mnie oki. Edytowane 5 Października 2008 przez JaX_CCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...