nezza Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Witam, Mam dziwna sytuacje. Kupilem ten zestaw (nowy) i kiedy to podlaczylem niby wszystko ladnie tylko moc jakas bardzo mizerna. Zestaw sie deklaruje moca 300W w rms-ie a tu wedlug mnie jak jest 50w w sumie to dobrze. Glosniki satelitarne maja po 50W a subwoofer ma 100W. Czyli daje to 200W, tak jest w opisie techniczym, moc 300W jest podana jako moc wzmacniacza a nie glosnikow (6x50W). Nie w tym rzecz. Podlaczalem logitechy 2.1 Z 2300 i jak sie okazuje moc glosnikow zmiata mako. Na mako spokojnie daje cala moc i jest troche glosnio gdzie na tych logitechach ta sama glosnosc jest uzyskiwana juz na pol mocy :blink: Mam plyte glowna Abit AW9D-Max z standartowa karta muzyczna (ale problem karty mozna wykluczyc gdyz inne glosniki daja kopa) Czy ktos mial stycznos z Razer mako? tak aby mogl sie wypowiedziec odnosnie ich glosnosci. Zaplacilem sporo za ten zestaw a glosnosc jest mizerna. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 (edytowane) Nie tylko moc się liczy ale też efektywność w kwestii głośności zestawu. ... może razer wymaga wyższego poziomu sygnału wejściowego dla uzyskania pełnej mocy. ps. a może po prostu razer podaje moc w stylu - 50W satelita , 50 W druga satelita , 200 W subwoofer a zasilacz pozwala na oddanie całkowitej mocy z końcówek łącznie do np. 200W zamiast 300. Kolejna sprawa to określanie mocy przez producentów ... jeden poda przy zniekształceniach THD 1% a inny 10% ... a jeszcze inny 0,6% Edytowane 6 Października 2008 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Zestaw sie deklaruje moca 300W w rms-ie a tu wedlug mnie jak jest 50w w sumie to dobrze.I ty naprawde w to uwierzyłeś? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nezza Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 I ty naprawde w to uwierzyłeś? :blink: A czemu nie Nie oczekuje dudnienia w granicy 300W w rmsie ale niech bedzie dobre 100W i wiecej nie trzeba. Sugerowalem sie przy zakupie recenzja z pc lab, jak innymi komentarzami z zachodu itp., dlatego dziwi mnie, ze ustawienie skali na max nie powoduje, czesienia pomieszczenia tak jak to powinno byc. Bede sie kontaktowal z producentem i ciekawe co on mi odpisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 A czemu nie Nie oczekuje dudnienia w granicy 300W w rmsie ale niech bedzie dobre 100W i wiecej nie trzeba. Sugerowalem sie przy zakupie recenzja z pc lab, jak innymi komentarzami z zachodu itp., dlatego dziwi mnie, ze ustawienie skali na max nie powoduje, czesienia pomieszczenia tak jak to powinno byc. Bede sie kontaktowal z producentem i ciekawe co on mi odpisze. TO JEST FIZYCZNIE NIEMOŻLIWE aby taki plastikowy wooferek zatrzasl pomieszczeniem na miare altusów...wiec daj se spokój lepiej. Mogli podawac moc przy znieksztalceniach wysokich tak jak KYLE pisal, a mogli podawac tez moc jednego kanału (kolejny absurd bo wzmak gra na wszystkie kanaly) mogli tez zastosowac inny chwyt marketingowy, fak faktem juz nawet z5500 wypadnie lepiej niz to Mako ktore oferuje jedynie DESIGN! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 (edytowane) Odpowiednia kolumna + mój skromny rotel który ma 60/80 W na kanał przy 8/4 ohm w SINUSIE zniesie te pierdziawki z powierzchni ziemi. Prawdziwe 30 wat na kanał + kolumna z dobrą efektywnością zatrzęsie budynkiem. Dlatego muszę stwierdzić że dałeś się omamić przez marketingowy bełkot o watach, tak jak ludzie kupujący aparaty zwracają uwagę na ilość mpix zamiast inne ważniejsze parametry (jak choćby dobry jasny obiektyw) Edytowane 6 Października 2008 przez IGI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 (edytowane) 300W :lol: :lol: :lol: :damage_wall: http://sklep.fusic.pl/p,pl,1214,monitor+au...gnature+60.html te glosniki maja po 200W. wiec jak widze takie pierdziawy i maja napisane 300W... no to tylko żal.pl Edytowane 6 Października 2008 przez Neon69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nezza Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Czy ktorys z Was Panowie widzial i dotykal mako ? Nic tam nie jest tandetne, jakosc materialow itp itd. Ja zwracalem uwage na dobry zestaw 2.1 do PC i mako wypadalo najlepiej. Tam jest rzeczywiscie taka moc, tylko wlasnie pytanie czemu jest nie slyszalna. Piszecie o kolumnach glosnikowych, ja slyszalem moc z logitechow Z 2300 i byla ogromna wiec sie nie ma co dziwic co do wariantow mocy w rms. Pewnie ze nie jest to hi fi ale co za 500zl(cena logitechow) mozna kupic z dobrego hi fi chyba metr przewodu. Mako jest naprawde dobre, rozwiazania sa innowacyjne, wzmacniacz ma dobry tylko jak dla mnie to brakuje przycisku na wzmacniaczu z napisem FULL POWER. I poprostu mam prosbe do tych ludzi, ktorzy mieli stycznosc z mako aby wypowiedzieli sie czy te glosniki graja cicho czy potrafia grac naprawde glosno. Cos nie moge wejsc na strone producenta : www.razerzone.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 (edytowane) http://www.zeazonmall.com/Products/JBL-SoundStick.jpg http://www.xsreviews.co.uk/images/RazerMako/Razer-Mako.jpg Oba zestawy slyszalem w MM, wolalbym 1000000x z2300 niz owe plastikowe pierdziawki, ktore oferuja design. Wmawiaj sobie jeszcze ze ten zestaw ma taka moc.... nie poczujesz uderzenia bo: -woofer jest plastikowy -woofer jest maly -woofer upakowany jest elektronika co dodatkowo zmniejsza objetosc Jedyny plus to jego ksztalt, ktory automatycznie niweluje fale stojące (brak kątów prostych) Jednym slowem gratuluje zakupu :lol2: ps. na koniec powtórzę i pogrubię raz jeszcze MOC TO NIE WSZYSTKO. Glosnik jak bedzie mial 100W i efektywnosc 84dB wypadnie gorzej niz 50W glosniko efektywnosci 91dB!!!!!!!!!!!!! Wiec te glosniczki twoje moga miec i 500W wazne ze ich efektywnosc jest znikoma (ich budowa za tym stoi) i tyle ps.2 no chyba ze faktycznie ledwo je slychac, to moze masz padnieta sztuke, ale na 100% nie zagraja glosniej od z2300! wiec tyle mozemy ci tylko pomoc Edytowane 6 Października 2008 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nezza Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 http://www.zeazonmall.com/Products/JBL-SoundStick.jpg http://www.xsreviews.co.uk/images/RazerMako/Razer-Mako.jpg Oba zestawy slyszalem w MM, wolalbym 1000000x z2300 niz owe plastikowe pierdziawki, ktore oferuja design. Wmawiaj sobie jeszcze ze ten zestaw ma taka moc.... nie poczujesz uderzenia bo: -woofer jest plastikowy -woofer jest maly -woofer upakowany jest elektronika co dodatkowo zmniejsza objetosc Jedyny plus to jego ksztalt, ktory automatycznie niweluje fale stojące (brak kątów prostych) Jednym slowem gratuluje zakupu :lol2: ps. na koniec powtórzę i pogrubię raz jeszcze MOC TO NIE WSZYSTKO. Glosnik jak bedzie mial 100W i efektywnosc 84dB wypadnie gorzej niz 50W glosniko efektywnosci 91dB!!!!!!!!!!!!! Wiec te glosniczki twoje moga miec i 500W wazne ze ich efektywnosc jest znikoma (ich budowa za tym stoi) i tyle ps.2 no chyba ze faktycznie ledwo je slychac, to moze masz padnieta sztuke, ale na 100% nie zagraja glosniej od z2300! wiec tyle mozemy ci tylko pomoc Nie jest plastikowy, jest z drewna a jakosc przewyzsza logitechy tylko nie ma takiego kopa Tandetny plastik to jest w tych logitechach i jak juz jest ponad 50% mocy to slychac pierdzenie i trzeszczenie. Moc to nie wszystko - zgadzam sie Efektywnos to takze nie wszystko mam bass w aucie polkaudio o efektywnosci mniejszej niz jbl a jednak go bije na glowe. Nie w tym rzecz. Spojz na kogos kto sie zna: http://pclab.pl/kom37271--100.html pozycja 34 opina GregoraP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Spojz na kogos kto sie zna::lol2: Jeśli się kierujesz "recenzjami" tego towarzystwa, to ja gratuluję... PS: Poza tym słuchałem wszystkich dostępnych na polskim rynku - przed pojawieniem się artykułu - wysokich modeli wspomnianego już Altec Lansing, Creative, Logitech, JBL oraz większości zestawów Koda i Microlab. Brzmieniowo do Mako zbliżyły się tylko Logitechy Z Cinema, a jedynymi grającymi lepiej okazały się Microlaby PURE 100 (z tym, że to typowe stereo, do tego droższe).No, no, jakie tam niechciane sprzęty testują! Jakoś nie mogę uwierzyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 (edytowane) Nie jest plastikowy, jest z drewna a jakosc przewyzsza logitechy tylko nie ma takiego kopa Tandetny plastik to jest w tych logitechach i jak juz jest ponad 50% mocy to slychac pierdzenie i trzeszczenie. Moc to nie wszystko - zgadzam sie Efektywnos to takze nie wszystko mam bass w aucie polkaudio o efektywnosci mniejszej niz jbl a jednak go bije na glowe. Nie w tym rzecz. Spojz na kogos kto sie zna: http://pclab.pl/kom37271--100.html pozycja 34 opina GregoraP Skoro razor nie jest z plastiku, to jakim cudem wofer w logitechach ktory jest z 12mm wiorowki jest z plastiku? Wiecej mi nie trzeba, wracaj na pclab tam sa wieksze szpece, ulegles marketingowi ...i tyle Edytowane 6 Października 2008 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Dobrze powiedziane : Wracaj na PCLab, skoro wierzyć w te brednie. Razer Mako lepszy niż Solo 6/7 i prawie tak dobry jak Pure 100 :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: Trzeba kompletnie się nie znać na sprzęcie żeby napisać coś takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansu (-+)'' Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 LOL. 300W. Hehe to brzmi jak jakaś reklama mikrowieży Filips, albo Suny =o Co do Razer Mako, to bardziej przereklamowanego zestawu z ceną z kosmosu jeszcze nie widzialem. Na podobnym poziomie są Bose Companion 3 i 5. Cena wręcz zaporowa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 A mnie ciekawi jak by wypadły te wszystkie kosmiczne i drogie zestawy 2.1 w zestawieniu z ML H-300 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nezza Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 No tak Panowie przeciez jestescie bezblednie najlepsi. Rozumiem, ze testowaliscie dokladnie wszystkie lepsze modele audio 2.1 do PC. I to wasze pewnie obiektywne doswiadczenia w temacie audio PC sa trafne. Wszystkie inne wedlug was opinie nie maja racji bytu. Ja mialem logitechy z2300 i faktem jest, ze sa glosniejsze od mako ale jakosc dzwieku jest duzo gorsza od mako. Udzielam sie w postach na purepc i co to ma do rzeczy z pclab??? Czy w sferze portali internetowych wystepuja jakies partie? Recenzja mako byla na pclab i tyle. GregorP "byc moze" ma wieksze doswiadczenie w dziedzinie sprzetu komputerowego niz my wszyscy razem wzieci wiec nie trzeba odrazu pisac jak on lub oni maja wiedze itp. Pytanie moje bylo czy ktos mial z mako do czyniena naprawde. Ktos slyszal w MM i na takiej podstawie wystawia o nich opinie :unsure: Ja sluchalem Alpina F1 na glosnikach o wartosci przekraczajacej pojecie, ale to nie powod abym wystawial opinie o tym sprzecie bo nie jestem jakims audiofilem <_< Jade dzisaj popatrzyc nad jakims pozadnym biurkiem bo to co mam to sie nadaje do lapa :blink: a te glosniki potrzebuja min 15cm miejsca z kazdej strony. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 . Ktos slyszal w MM i na takiej podstawie wystawia o nich opinie :unsure:A te modele w MM to sa gorsze? to jakies odpadki? Widzialem, macałem, sluchalem, wyśmiałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 ..."byc moze" ma wieksze doswiadczenie w dziedzinie sprzetu komputerowego niz my wszyscy razem wzieci wiec nie trzeba odrazu pisac jak on lub oni maja wiedze itp..."Żeby było śmieszniej, czytałeś w komentarzach wypowiedzi kolegi "z branży" tego pana? W tej cenie Mako to dobry sprzęt, ale dla głuchych. Jak się kopiuje rozwiązania m.in. Harman Kardon to trzeba jeszcze to robić z głową. Sam znaczek THX może rzeczywiście ściągać klientów, ale chyba hipermarketów. Jak wiadomo same głośniki z plakietką THX można o kant pupy potłuc. Do tego zakresu cenowego można stworzyć multum innych, znacznie, znacznie lepiej brzmiących konfiguracji PC audio, NAWET wlicząjąc w cenę ponad 700 PLN koszt zakupu karty dźwiękowej. Sama firma Creative Labs ma w swojej ofercie, nawet nowiutkie na rynku TAŃSZE zestawy 2.1, które bzykają te Makosy z palcem wiadomo gdzie. Kto choć raz słyszał np. GigaWorksów T3 wie, o czym mowa. Pomijam fakt, że tego typu konstrukcje, jak Mako, wymagają bardzo ścisłych warunków dla uzyskania odpowiednio niskich zniekształceń treści. W cenie Creative GigaWorks T3 można nawet zmieścić kartę dźwiękową uzyskując koszt zakupu tych Makosów. Mako są na rynku od początku roku. Trudno będąc w kręgach PC Audio nie mieć styczności z Mako. To tak jakbyś Ty nie miał, do dziś, kontaktu z Radeonem HD 3870, czy GeForce'm 8800 GTx. :P Nie twierdzę przecież, że Mako grają źle/brzydko. Grają, wedle mojej oceny, tak se/słabo -> jeśli <- wziąć pod uwagę ich cenę i produkty konkurencyjne, zarówno zestawy 2.1, jak i stereo, jak i 5.1 (no, z bólem). Długo szukać nie trzeba: Vigoole, Harman Kardon, Microlab, Creative. Polecam Ci odsłuch tańszego (i to na etapie premiery) zestawu Creative GigaWorks T3 (Łukasz z pewnością Ci zorganizuje, w kraju :P ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nezza Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 (edytowane) Na podstawie audytu w MM mozna stwierdzic, ze sub w mako jest z plastiku. Ciekawe tez chce miec taki rendgen. Co do komentarzu Vegii, to on sie wypowiedzial zle o tych glosnikach a np. 10 innych recenzentow z roznych krajow mialo inna opinie. Nie ma sie co klocic. Dla mnie mako ma bardzo dobra jakos dzwieku a jesli chodzi o moc to ustepuje np. logitechom z 2300 i juz. Edytowane 8 Października 2008 przez nezza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansu (-+)'' Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 (edytowane) Ważne, że to Ty jesteś zadowolony z zakupu, oraz to że dla Ciebie dobrze grają. To że losowo wybranych 95% osób by nie wydało takiej kwoty za średniej jakości zestaw 2.1, to zupełnie inna para kaloszy. :P Edytowane 8 Października 2008 przez Hansu (-+)'' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freaker Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Ważne, że to Ty jesteś zadowolony z zakupu, oraz to że dla Ciebie dobrze grają.Jakby było tak dobrze to by nie zakładał tego tematu. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansu (-+)'' Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Ale z wypowiedzi wynika ze jest zadowolony :o założył temat, że jest zadowolony z głośników, z którymi defacto ma problem :D W tym subie do jego konstrukcji chyba zastosowano sklejke ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panfranek Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 (edytowane) Jakby było tak dobrze to by nie zakładał tego tematu. :wink:nie no jest tak dobrze, że postanowił wszystkich "nawrócić" na mako podobnie jak pan recenzent z pclab'a. Sklejka plastyku ze sklejką... Edytowane 8 Października 2008 przez panfranek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nezza Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Mako graja bardzo dobrze. Technologia Ground Control sprawdza sie wysmienicie, imitacja dzwieku przestrzennego jest bardzo dobra. Jakosc wykonania jest super a wyglad jednym sie podoba innym nie. Mankamenty: brak cyfrowych wejsc, odpowiednia powierzchnia pod glosniki, najwiekszy minus - mala moc zestawu. post dotyczyl mocy a nie jakosci dzwieku. Ktos kto chce to kupic niech najpierw poslucha. Ja nie mialem takiej mozliwosci i teraz jak chce glosno podudnic to niestety zostaje mi sluchanie muzy w aucie. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FireGL Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Dziś pojadę do MM i posłucham, choć bardzo wątpię, że będą skuteczniejsze i lepsze jakościowo od Solo 7C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panfranek Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Dziś pojadę do MM i posłucham, choć bardzo wątpię, że będą skuteczniejsze i lepsze jakościowo od Solo 7C Koniecznie opisz wrażenia. Słyszałeś już solo7c? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FireGL Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Słyszałem i przyznam, że mogły by mieć większa średnice bass reflexu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Ten dzbanek na herbatę gra lepiej niż Solo 7c i prawie jak Pure 100?? :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: 300W mocy w czymś takim?? :lol2: A wystarczyło dopłacić 100zł i kupić Pure 100, który zmasakruje, zniszczy, zdemoluje ten czajnik. Tak to jest jak się czyta recenzje i opinie ludzi z PCLaba.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansu (-+)'' Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 (edytowane) Najważniejsze, że ma nalepę TeHaiX. Na dobrą sprawę ludzie potrafią dopłacić ponad połowę wartości sprzętu za jakąś nalepę :D Czajnik z certyfikatem TeHaiX ;D Hit sezonu ~! Czajnik, w którym woda wrze przy temp. 50st. C :D Sorki za offtop, ale nie mogłem wytrzymać ;d Edytowane 9 Października 2008 przez Hansu (-+)'' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Podejrzewam że wszystkie 3 czajniczki podskakują podczas grania w rytm muzyki :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...