maSTHa212 Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 (edytowane) Witam Krótko i na temat: obecnie mam to co w podpisie czyli Corsaira VX450 i generalnie jest w pytke, ale z racji malej obudowy (Tacens Theca) musze kupic cos z odpinanymi kablami, bo wczoraj dokladajac dysk ledwo w ogole dalem rade to zrobic. Klebowisko straszne, a pole manewru praktycznie zerowe. Pomijam juz nawet kwestie airflow w budzie. Takze pytanie brzmi: jaki obecnie jest najcichszy zasilacz o takiej mniej wiecej mocy (400-450W), ktory pociagnie to co w podpisie (+jakis zapas na przyszlosc+OC) i dodatkowo ma odpinane kable. Z góry dzięki za porade. pozdrawiam edit. Zadzwonilem do paru sklepow i znalazlem oferte na Antec NeoPower 430W za 250 zeta. Nie ukrywam, ze cena mi sie podoba. Firma oczywiscie znana, ale jak jest z cisza - bedzie lepiej czy gorzej niz VX450, czy moze tak samo? Czy jest cos lepszego do max 300 zeta? Edytowane 6 Października 2008 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 z ciszą będzie podobnie - antec to bardzo znana i ceniona firma - subiektywnie z tych dwóch brał bym neopower'a. Nic lepszego w podobnej cenie nie ma - ewentualnie enermax 425 - poszukaj na ceneo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 A dlaczego mostasz z tych dwóch bałbyś NeoPower'a? Może dlatego, że "antec to bardzo znana i ceniona firma"? :rolleyes: Widać, że kiedyś przeczytałeś gdzieś coś o zasilaczach i przewinęła się tam firma Antec :wink: Prawda jest taka, że od dobrych kilku lat nie wypuścili nic co mogłoby powalczyć z konkurencją na polu dB :-| @maSTHa212 jeżeli zależy Ci na ciszy i modularnym okablowaniu i nie masz czasu bawić się w fan swap'y to wybór jest dość wąski czyli Enermax Modu82+ (wersja 425W jest morelach za 300zł) lub za nieco mniej niż 300zł Corsair 520HX. I na tym na dobrą sprawę można skończyć poszukiwania. Osobiście polowałbym na Enermaxa :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 (edytowane) Problem jest taki, NeoPower jest od reki za 250, Corsair i Enermax trzeba liczyc conajmniej 300 + koszty wysyłki. Kwestia czy te 50 zeta różnicy jest warte jeśli różnica jest praktycznie pomijalna. Chce na zmianie stracic jak najmniej dlatego pytam. edit. Pogooglowalem troche i faktycznie ten Enermax chyba kosi wszystko. Ciezka decyzja. Edytowane 6 Października 2008 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Nie wiem czy wersja NeoPower to to samo co Neo HE (wygląd i co gorsza parametry wskazują, że tak :sad: ), więc można powiedzieć, że o ile w idle może być znośnie to w stresie będzie odczuwalnie głośniej w porównaniu do posiadanego Corsair'a. Rzuć okiem na ten test http://www.silentpcreview.com/article273-page5.html :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Dokladnie na te testy natrafilem. Spoko, wezme Enermaxa tylko kwestia ceny, bo nie chcialbym zaplacic wiecej niz 300, a skoro wszedzie jest 300 to musi byc odbior w Wwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Jest jeszcze znakomity BeQuiet DarkPower P7 Pro 450W ale już za 329zł w zenfist.pl tak więc Enermax wydaje się sensowniejszy, taniej a równie dobrze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 @maSTHa212 jeżeli zależy Ci na ciszy i modularnym okablowaniu i nie masz czasu bawić się w fan swap'y to wybór jest dość wąski czyli Enermax Modu82+ (wersja 425W jest morelach za 300zł) lub za nieco mniej niż 300zł Corsair 520HX. I na tym na dobrą sprawę można skończyć poszukiwania. Osobiście polowałbym na Enermaxa :) pzdrEnermax w Morelach jest za ok. 330, na Ceneo jest jakis blad i pokazuje 299. Zamowilem w warszawskim Cooling.pl, odbior osobisty, a poza tym cos mi sie kojarzy, ze przy platnosci gotowka jest jakos taniej wiec moze wyrobie sie ponizej 300 :D Nie maja go na stanie, realizacja do 3 dni wiec przed weekendem powinienem byc juz z nowa zasilka ;) BTW. Ktos chetny na VX450? Praktycznie nowka, kupiony jakos przed wakacjami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 dobry wybór, ja jestem ze swojego niesamowicie zadowolony :D jest na prawdę cichy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar1125 Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Może i to nie do końca na temat, ale piszesz: obecnie mam to co w podpisie czyli Corsaira VX450 i generalnie jest w pytke, ale z racji malej obudowy (Tacens Theca) musze kupic cos z odpinanymi kablami To co tutaj jest problemem? Zasilacz "w pytkę", mała obudowa - więc to może ją lepiej by było wymienić? Ale to tak na marginesie;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 (edytowane) To co tutaj jest problemem? Zasilacz "w pytkę", mała obudowa - więc to może ją lepiej by było wymienić? Ale to tak na marginesie;) "Jestt w pytke" = jego cisza mnie zadowala ;) Obudowa na pewno zostaje, nie chce zadnego grzmota na biurku. Poza tym moze kiedys komp bedzie robil za media center (moze juz calkiem niedlugo). Inna sprawa, ze zakup obudowy to pewnie taki sam, a moze i wiekszy koszt niz zasilacz, a tak jak mowilem: na cisze juz obecnie nie narzekam, a jedyne co chce to wiekszy porzadek w srodku i mniej kabli, ktorych po prostu nie ma jak ogarnac w tak malej kubaturze. Jak kupowalem VX450 to koles nawet sie pytal czy moze nie chcialbym modelu wyzej z odpinanymi kabelkami, ale ja oczywiscie wiedzialem lepiej No ale trudno, za gapowe sie placi ;) Edytowane 7 Października 2008 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Mam dostęp do zajebiaszczych zasilaczy z odpinanymi kablami ThermalTake TR2 RX 450W za 140zł, robota CWT, nowe z gwarą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 hmm komputronik ...147zl a sklep nie nalezy do najtanszych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolek_Lodz Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 A może by tak Chieftec CFT-600-14CS (posiadam Chiefteca CFT-560A-12S i jest cichutki). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Miałem okazje sprawdzic ThermalTake TR2 RX i muszę powiedziec że jest bardzo cichy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...