FlipekPL Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Witam, mam taki problem jak w temacie nie potrafie puscic dzwieku przez kabel optyczny. Mam karte dzwiekowa X-fi Platinum z tym panelem przednim i glosniki Logitecha Z-5500. Kabel podlaczylem do panelu, do wejscia Optical out i stylu do glosnikow. Na wyswietlaczu od glosnikow ustawilem Input Optical, ale pokazuje mi sie napis: No digital data. W Audio Console ustawilem w zakladce SPDIF i/O na digital output 96 Khz w zakladce Bit-Matched zaznaczylem Enable Bit Mached recording, w zakladce Dekoder zaznaczylem Use Built-in Decoder, a w ustawieniach dzwieku w panelu sterowania ustawilem SPDIF OUT na domyslne. Dzwieku nadal nie ma macie jakies pomysly co z tym zrobic?? Jak wlaczam Winampa to w ustawieniach dzwieku przy SPDIF OUT pokazuje mi na slupku wachania dzwieku tzn. ze glos jest tylko nie wiem jak mam go przekierowac na glosniki? Mam zainstalowana Viste Premium 32bit i AC3 Filter, a do karty dzwiekowej zainstalowane najnowsze sterowniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 i ty sie dziwisz że ci nie działa ? :lol2: wszystko wymieszałeś poza tym jak chcesz mieć 5.1 z kompa non-stop a nie tylko w filmach to najpierw dokup DDL pack a tak to w zakładce decoders zaznacz external decoders bo buit-in to te z software'u od X-fi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...