Skocz do zawartości
TommoOhio

Dell Inspiron 1501

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Kolezanka przyleciala dzis z placzem i zepsutym laptopem. Mianowicie chciala ona wymienic bios na nowszy w swoim Dell Inspiron 1501 jednak cala akcja zakonczyla sie niepowodzeniem.

Nie mam danych czy komputer w ogole sie uruchamia, czy pokazuje sie cos na wyswietlaczu (bede wiedzial do kilku godzin).

Jakie sa szanse naprawy tego w serwisie? zajmuje sie tym ktos?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

są wlutowane, nie są - dla autoryzowanego serwisu nie ma z tym problemu inne też powinne dać radę jeśli mają programator chociaż dużo zależy od samej kości przechowującej bios - modelu i tego czy jest wlutowana czy nie. Bezpieczniej w autoryzowanym

to jednak dosyć kosztowna naprawa będzie - nie ździw się jak zaśpiewają od 100-300zł

Koleżanka chociaż ładna? ;) no bo jak biosy "potrafi" aktualizować to robi się ciekawie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedzi!

Koleżanka owszem ładna, tfu! śliczna... ale fajtłapa bo zabrała się za coś o czym pojęcia nie ma ;)

Gadałem dziś ze znajomym, który jak się okazało prowadzi serwis laptopów i ma programator, stwierdził że za 100zł jest w stanie to zrobić i na pewno się uda.

Możecie polecić jeszcze jakieś serwisy laptopów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem go w końcu w łapy, jestem w kraju i muszę się nim zająć ;)

Pomijam fakt, że jest solidnie zniszczony, zawiasy ledwo trzymają matryce itp. "używany przez kobietę" ;)

Po wciśnięciu przycisku "power" rusza z kopyta wiatrak, mruga diodka od napędu DVD, lecz po chwili wszystko ustaje i mruga tylko diodka odpowiedzialna za włączony capslock? Spotkał się ktoś z czymś takim?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi