Skocz do zawartości
luckyx

Wymiana Calego Tonera Vs Zasypwanie Proszkiem

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno kupilem hp 1018. Oczywiscie producent zasypal proszkiem w 1/3 i po wydrukowaniu 'kilkunastu' stron. Jako ze nigdy nie eksploatowalem lasera, a w necie naczytalem sie mnostwo sprzecznych opini prosze o porade czy warto bawic sie samemu z zsypywaniem proszkiem i czy jest to 'brudna robot'. Bo podejrzewam ze na stan drukarki wplywu zadnego to nie ma raczej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"brudna robota" - niekoniecznie ale może być BARDZO BRUDNA

"czy warto bawic sie" - policz kasę i stwierdzisz że warto bo warto i drukuje dobrze 3-5 napełnień potem zużycie wałków uszczelniaczy listew wyklucza dalszą reg. przez dosypanie.

"na stan drukarki wplywu zadnego to nie ma raczej" - generlnie nie ma ale może mieć - jaki? - ano jak się proch z kasety wydostanie do drukarki to ją zappaprze tak że szkoda gadać. jak proch będzie do d..... to też. jak procu będzie za dużo w kasecie to urwie zębatki. jak nie wyczyścisz "śmietnika" to się wydostanie do drukarki. jak żle poskładasz regena to urwie zębatk. jak prochu wysypie sie dużo to piec do remontu.

ALE WARTO - tylko z głową, ostrożnie, powoli, spokojnie, dobry proszek, "białe" rękawiczki, troszkę narzędzi (wkrętak szczypce nożyk pędzielek) i sprytne palce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby nie zakładać oddzielnego tematu postanowiłem napisać tutaj a mianowicie: mam drukarkę HP Laser Jet 1018 i chciałem w niej zregenerować toner, kupiłem już potrzebny proszek lecz teraz mam problem z rozebraniem kartridża tak aby umożliwić napełnienie zbiornika tonerem. Właściwie to nie wiem od czego zacząć i tu moja prośba o pomoc lub ewentualnie podanie linka do jakiegoś poradnika w którym jest to opisane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi