Skocz do zawartości
Gość hydro2

Need for Speed 2 SE

Rekomendowane odpowiedzi

chodzi wam ta gra pomiedzy 98 i XP ???? bo mi nie oczywiscie IPX zainstalowany na obydwu i 98 widzi serwer zalozony na xp ( na odwort nie ) ale po wejsciu 98 sie wyklada.

1671151[/snapback]

Mi dziala bezblednie ale tylko na Ati.Ta gra nie chodzi na NV obslugujacym DX9 nawet w wersji nieakcelerowanej a zaden wrapper do akceleratora nie dziala czyli jesli masz karte NV nie pograsz w najlepsza samochodowke na swiecie - kropka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne, ze chce! :)

Masz moze jeszcze z NFS 4?

1672942[/snapback]

Niestety - tylko i wylacznie NfS2SE :(:(

Edit - jeszcze zapomnialem,ze mam 3 utworki z NfSHp2,1 z Porshe (Are u ready) i po 6 z dwoch undergroundow :)

Edytowane przez hydro2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odswierzam swoj ulubiony temat,gdyz mam problem. (niespodziewalem sie ,ze to ja bede mial problem z ta gra a jednak) Odpalil ktos ta gre na AMD64?? Czy musze doinstalowywac specjalnie Mellenium (bo 98 nie chodzi na athlonach 64 bo za duzo pamieci jakiejs tam) ?? Jak wlaczam bez akceleracji to nic sie nie dzieje,a jak wlaczam przez emulator,ktory zawsze uzywalem to pjawia mi sie komunikat:

initgraphics - INNITMEMMAN REQUIRED BEFORE INITGRAPHICS FILE c:\nfs2se\game\3rash\inigrf c LINE 44

Nie mowiac o tym,ze nie ma takiego katalogu a gre mam na zupelnie innym dysku,a jak utworze takowy przeniose gre (albo zainstaluje) na C to nic to nie daje.Czy jestem zmuszony instalowac winME i czy to cos da??W 1 chwili myslalem,ze to przez to,ze mam karte NV ale na X700pro tez tak mialem :((

Edit - Doinstalowalem WinME i poszedl na 3dfxie i na software :):) Jednak jesli ktos by znalazl sposob na odpaleniu gry na mad64 na winxp bylbym wdzieczny.MImo wszystko jest pieknie :):)

Edytowane przez hydro2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś może wie jak - jeśli się w ogóle da - uruchomić tą grę (demo) w wyższej rozdzielczości niż 640x480?

Odpal przez emulator dgvoodoo.Nie dosc ,ze bedziesz mial wersje akcelerowana to jeszcze masz mozliwosc regulowania parametrow a w tym rozdzialki.Pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NFS2SE jest juz do sciagniecia legalnie?

A co do gry to jest jedna z samochodowek mojego zycia. Wiem, ze jest to jedna z najgorszych czesci NFS (wg innych), ale byla to moja jedna z pierwszych samochodowek na PC'ta i mam do niej ogromny sentyment.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) czyli jesli masz karte NV nie pograsz w najlepsza samochodowke na swiecie - kropka

Hydro2 - nie grales w Ridge Racera, czy co, ze tak piszesz? Sprawdz Ridge Racera IV na PSX (odpalisz na ePSXe)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hydro2 - nie grales w Ridge Racera, czy co, ze tak piszesz? Sprawdz Ridge Racera IV na PSX (odpalisz na ePSXe)

Gralem a nawet skonczylem,ale gralem od polowy.Lata temu - lkiszka jak nic,do 2se nie ma nawet polotrow w 1/100.Friko - w pelni sie z Toba zgadzam.Pozdrowienia sle fanom i antyfanom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do gry to jest jedna z samochodowek mojego zycia. Wiem, ze jest to jedna z najgorszych czesci NFS (wg innych), ale byla to moja jedna z pierwszych samochodowek na PC'ta i mam do niej ogromny sentyment.

Miałem dokładnie tak samo :)

A tak na marginesie, gdzie można ściągnąć pełną wersję - legalnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem dokładnie tak samo :)

A tak na marginesie, gdzie można ściągnąć pełną wersję - legalnie?

Wlasnie,gdzie moge sciagnac fulla legalnie?

PS - Wiecie chlopaki co dobre

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A próbowałeś uruchomić ją w trybie zgodności z Win98 ????

To mu nic nie da.U mnie tez nie dziala.Musisz doinstalowac windowsa me.Na xpekach dziala jesli nie posiadasz procka 64 bitowego :) Nie wiem co to ma do rzeczy,skoro i tak pracujemy na systemach 32 bitowych ale tak jest i sprawdzone,a jesli chodzi o nfs2se to nikt mnie nie oszuka :D Ja specjalnie dla nfs mam doinstalowanego winme z needforem w autostarcie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A próbowałeś uruchomić ją w trybie zgodności z Win98 ????

Tak probrowałem, uruchom pliki nfsIIse.exe i długo czekam, zrobiłem Ctrl+Alt+Del widzę proces nfsIIsen zakończ proces ok, ale nie pomoga :(

PS. Działa NFS 1,3,4,5,6,7,8,9, tylko nie działa NFS 2 szkoda, że jeden nie działa serii II :(

Edytowane przez Raf555

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam oryginalna wersje i mam sentyment do tej gry.

Czy uruchomil ta gre ktos na nVidii i windzie XP?

Pozdro

Mowilem juz,ta gra chodzi na winxp ale nie mozemy posiadac athlona 64 bo wtedy nie chodzi :D Nic sie nie dzieje :(( Dlatego bylem zmuszony doinstalowac winme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi