Geralt18 Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Witam. Czytałem wiele wątków na temat urządzeń wielofunkcyjnych ale mam kilka pytań i proszę o pomoc. Zastanawiam się nad jakimś modelem Canona (ponieważ mam iP 4300 i jestem bardzo zadowolony). Czy jest jakaś znaczna różnica pomiędzy serią 5xx a 6xx? czy warto dokładać prawie 150zł aby kupic model 610? w końcu te same tusze i chyba identyczny skaner? czy na prawdę warto dokładać? czy zobaczę różnicę? i jak się ma jakość drukarki w modelu 540 do powiedzmy serii iP 4300/4500? czy to jest ta sama drukarka tylko z dodatkiem skanera? czy jednak jest gorzej? no i jakby przypadkiem seria 5xx wypadała lepiej to brać 540 czy 520? bo na stronie canona wychodzi ze to starszy model jest lepszy (szybciej drukuje, i jest droższy). ewentualnie czy jest jakaś lepsza alternatywa? bo jakoś do tego brothera to nie mam przekonania. z góry dziękuję wszystkim za pomoc i odpowiedź. pozdrawiam Geralt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElPr Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Między serią 5xx a 6xx jest taka różnica że 6xx ma jeszcze nadruk na CD/DVD. Co do alternatywy to z ciekawszych modeli możesz zobaczyć na Epsona DX8450 lub jego następcę SX405. Drukują również z osobnych kartridży, mają eksploatację na bardzo dobrym poziomie ( http://www.centrumdruku.com.pl/eksploatacj...00.cd?materialy ) i bardzo dobrą jakość wydruku. Jest sporo komentarzy użytkowników (szczególnie DX8450 bo dłużej na rynku) więc polecam poczytać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malyna Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Jezeli chodzi o inne modele to zbyt wiele powiedziec nie moge, ale jezeli masz jakies pytania odnosnie MP540 to chetnie odpowiem. Niedawno wlasnie mialem podobny problem i wybor padl na canona, wiec.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CziKs Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Ja poluje na MP540 i jestem ciekaw właśnie jeśli chodzi o jakość. I w ogóle co możesz o niej powiedzieć? Jakieś wady? Jak działa ten skaner? No i właśnie czy te tusze serii 520 są wydajne ? One mają odp 21 ml i kolorki po 9ml , czyli mniejsze niż w starszych modelach canona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kozica Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Powinno się sprawdzać Canon PIXMA MP540 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...