Elektra Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 (edytowane) Witam Panów. Mam problem. Mój Xp home pl, od pewnego czasu, bez wyraźnej przyczyny, nie może się zaktualizować. W pasku pwoiadamiania jest alert zzabezpieczeń (non stop - czerwona tarczka). Nie da się z tym nic zrobić z ;poziomu iustawień; na co by nie dać (np. aktualizacje codzienne) - i tak nie ma aktualizacji. Dzisiaj ręcznie zamontowałam sp3 - i też nic. System był sprawdzany min.\. spyware doctorem - bez efektu. Btw - punkty przywracania też nie działają - mogę wycofać do punktu tylko z danego miesiąca; reszty - jakby w ogóle nie było :wink: Ogólnie system zaczął zwalniać, przymulać i wieszać się. BARDZO P[ROSZĘ O POMOC - GDYŻ FORMATU NIE PRZEWIDUJE :wink: . p.s. jak to już ktoś pisywał - proszę o wyrozumiałość administracji na wypadek gdyby była potrzebna i ewentualne "dopięcie" problemu do właściwego tematu. Edytowane 6 Października 2008 przez Elektra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 rozwiazanie problemu nienstalujacych sie aktualizacji skopiuj to do notatnika, zappisz jako plik bat i uruchom (uwaga, moze sie robic nawet kilka minut, nie zamykaj okienka dopuki samo sie nie zamknie) musisz to robic na koncie z uprawinieniami administratora net stop wuauservnet stop cryptsvcren %systemroot%\SoftwareDistribution SDOLDren %systemroot%\System32\Catroot2 Catroot2OLDregsvr32 /u /s softpub.dllregsvr32 /u /s wintrust.dllregsvr32 /u /s initpki.dllregsvr32 /u /s dssenh.dllregsvr32 /u /s rsaenh.dllregsvr32 /u /s gpkcsp.dllregsvr32 /u /s sccbase.dllregsvr32 /u /s slbcsp.dllregsvr32 /u /s mssip32.dllregsvr32 /u /s cryptdlg.dllregsvr32 /u /s jscript.dllregsvr32 /u /s oleaut32.dllregsvr32 /u /s wuapi.dllregsvr32 /u /s wups.dllregsvr32 /u /s wups2.dllregsvr32 /u /s wuaueng.dllregsvr32 /u /s wuaueng1.dllregsvr32 /u /s wucltui.dllregsvr32 /u /s wuweb.dllregsvr32 /u /s msxml.dllregsvr32 /u /s msxml2.dllregsvr32 /u /s msxml3.dllregsvr32 /u /s urlmon.dllregsvr32 /s softpub.dllregsvr32 /s wintrust.dllregsvr32 /s initpki.dllregsvr32 /s dssenh.dllregsvr32 /s rsaenh.dllregsvr32 /s gpkcsp.dllregsvr32 /s sccbase.dllregsvr32 /s slbcsp.dllregsvr32 /s mssip32.dllregsvr32 /s cryptdlg.dllregsvr32 /s jscript.dllregsvr32 /s oleaut32.dllregsvr32 /s wuapi.dllregsvr32 /s wups.dllregsvr32 /s wups2.dllregsvr32 /s wuaueng.dllregsvr32 /s wuaueng1.dllregsvr32 /s wucltui.dllregsvr32 /s wuweb.dllregsvr32 /s msxml.dllregsvr32 /s msxml2.dllregsvr32 /s msxml3.dllregsvr32 /s urlmon.dllattrib -s -h %windir%attrib -s -h %windir%\system32attrib -s -h %windir%\system32\catroot2netsh winsock resetnet start wuauservnet start cryptsvc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...