Tresbien Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Witam serdecznie, Zamowilem kompa w esc.pl, ma przyjechac jutro kurierem, raczej po poludniu. Bede go sam skladal, a nigdy tego nie robilem dlatego potrzebuje chetnej osoby ktora mi pomoze. Komunikowalibysmy sie poprzez gg. Oczywiscie dla tej osoby symboliczna nagroda, kasa na dwa dobre piwa. Mam konto w mBanku ale nie problem aby przelac do innego banku. Konfiguracja kompa: Western Digital Western Digital 320GB 7200rpm 16MB cache SATAII A-Data A-Data 4GB (2x2GB) PC800 CL4 Extreme Edition Pentagram Pentagram 460W Silent Force PSF-460-P12S DFI DFI Infinity Blood Iron P35-T2RL /Intel P35/ Zalman Zalman Pasta termoprzewodząca ZM-STG1 (3,5g) Pentagram Pentagram Freezone HP-120 ALCu Karakorum Palit Palit Radeon HD4850 Sonic 512MB DDR3 /256bit/ 2xDVI TV-out Antec Antec Gamer Three Hundred Intel Intel Pentium Dual Core E5200 /2.5GHz, 2MB, 800MHz, BOX/ Czy jest tutaj osoba ktora bylaby sklonna mi pomoc ? Prosze o wsparcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Na początek polecam przyglądnąć się jak jest wszystko podłączone, do tego nie zaszkodzi ściągnąć manula od płyty, tam jest wszystko ładnie rozpisane, sporo można się dowiedzieć co i jak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 (edytowane) Mam dosyć podobny sprzęt (intel, obudowa i chłodzenie), więc chętnie pomogę za darmo, tylko w domu będę jakoś przed 21. Jakbys chcial to wtedy zagadaj na gg. Edytowane 7 Października 2008 przez blasphemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 skąd jestes? Blado widze to przez gg, lepiej niech ktos wpadnie i Cie wesprze rada:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tresbien Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Mam dosyć podobny sprzęt (intel, obudowa i chłodzenie), więc chętnie pomogę za darmo, tylko w domu będę jakoś przed 21. Jakbys chcial to wtedy zagadaj na gg. blasphemy dziekuje bardzo. Z duza checią skorzystam z Twojej pomocy. Bede czekal jutro przed 21 na Ciebie. Pozdrawiam Jestem ze Szczecina. Ale taki lewy nie jestem, spokojnie z kims kto bedzie pisal na gg damy razem rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 blasphemy dziekuje bardzo. Z duza checią skorzystam z Twojej pomocy. Bede czekal jutro przed 21 na Ciebie. Pozdrawiam Jestem ze Szczecina. Ale taki lewy nie jestem, spokojnie z kims kto bedzie pisal na gg damy razem rade. A, to dopiero jutro, nie doczytalem ;) Jutro o dowolnej porze po godz. 16, pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Najlepiej osobiście było by pomóc bo na gg to może być wiele nie jasności. Jakbyś był z Krakowa to mogę wpaść :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 blasphemy dziekuje bardzo. Z duza checią skorzystam z Twojej pomocy. Bede czekal jutro przed 21 na Ciebie. Pozdrawiam Jestem ze Szczecina. Ale taki lewy nie jestem, spokojnie z kims kto bedzie pisal na gg damy razem rade. Mozesz byc prawy, lewy nie wazne, nie skladales i to bedzie twoj pierwszy raz, a to sie nie uziemisz, a to bedziesz mial problem z zalozeniem chlodzenia, a to plyte za mocno dokrecisz, a to bedzie problem z przyciskiem power i podlaczeniem do plyty... A na gg mosisz liczyc sie z opoznieniem, i tym ze wszystkiego nie opiszesz.. GL:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tresbien Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Najlepiej osobiście było by pomóc bo na gg to może być wiele nie jasności. Jakbyś był z Krakowa to mogę wpaść :wink: Łee to super :) wlasnie tak przesylki przychodzą po godzinie 16. Super, bedziemy razem dzialac i pomozesz mi zlozyc tego kompa. Dziekuje bardzo Najlepiej osobiście było by pomóc bo na gg to może być wiele nie jasności. Jakbyś był z Krakowa to mogę wpaść :wink: Dzieki za szczere chęci :) A podasz mi na priv swoj nr gg ? Jakby byl z czyms problem to napisalbym do Ciebie. Mozesz byc prawy, lewy nie wazne, nie skladales i to bedzie twoj pierwszy raz, a to sie nie uziemisz, a to bedziesz mial problem z zalozeniem chlodzenia, a to plyte za mocno dokrecisz, a to bedzie problem z przyciskiem power i podlaczeniem do plyty... A na gg mosisz liczyc sie z opoznieniem, i tym ze wszystkiego nie opiszesz.. GL:) Bede sie staral. Moglem przy zamowieniu powiedziec aby zlozyli mi kompa i nic bym nie zaplacil za tą usluge. Ale wole sam sprobowac go zlozyc, lepiej na tym wyjde. Poradzimy sobie z blasphemy, jeszcze Fredek cos podpowie i damy rade :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visage Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Bede sie staral. Moglem przy zamowieniu powiedziec aby zlozyli mi kompa i nic bym nie zaplacil za tą usluge. Ale wole sam sprobowac go zlozyc, lepiej na tym wyjde. Poradzimy sobie z blasphemy, jeszcze Fredek cos podpowie i damy rade :) A ja właśnie zamówiłem sobie kompa z ESC.pl, trochę się na tym znam i złożyłbym chętnie sam, ale niestety ograniczał mnie czas więc zdecydowałem się na opcję już złożonego. ALE przyjechała buda z ESC.pl , wszystko cacy...tylko że: primo: zasilacz w obudowie Antec Three Hundred (gdzie montuje się psu na dnie obudowy) przykręcony był tak, że wentylator skierowano do dna obudowy...bez sensu secundo: po podłączeniu LCD oczom moim ukazała się masa artefaktów, pasków, kropek i innych pierdół:/ załamka:| przełożyłem grafę (sonic 4850) do drugiego slotu płyty (p5q pro) i wszystko działa...teraz staram się dojść o co chodzi bo jak coś to idzie na wymianę...ale nie wiem czy płyta czy grafa:| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tresbien Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 A ja właśnie zamówiłem sobie kompa z ESC.pl, trochę się na tym znam i złożyłbym chętnie sam, ale niestety ograniczał mnie czas więc zdecydowałem się na opcję już złożonego. ALE przyjechała buda z ESC.pl , wszystko cacy...tylko że: primo: zasilacz w obudowie Antec Three Hundred (gdzie montuje się psu na dnie obudowy) przykręcony był tak, że wentylator skierowano do dna obudowy...bez sensu secundo: po podłączeniu LCD oczom moim ukazała się masa artefaktów, pasków, kropek i innych pierdół:/ załamka:| przełożyłem grafę (sonic 4850) do drugiego slotu płyty (p5q pro) i wszystko działa...teraz staram się dojść o co chodzi bo jak coś to idzie na wymianę...ale nie wiem czy płyta czy grafa:| Wlasnie dlatego wole sam zlozyc kompa. Pozatym dostane orginalne opakowania od kazdej czesci, a Ty dostales ? Ja tez kupilem sonica 4850, podalem w pierwszym poscie. To widac zlozyli kompa na od[ciach!]l i nawet go nie wlaczali. Z obsluga tez jest kiepsko, jakis zamulony facet do mnie dzwonil co chwile. Najpierw zadzwonil i powiedzial, ze komp zostanie wyslany dzisiaj i jutro dojdzie. A po chwili zadzwonil i mowi, ze Karakorum maja ostatnia sztuke i okazala sie wadliwa. To ja mowie, ze wysla mi dobrą jak bedą mieli a teraz niech wysylają co jest, a ja poczekam na karakorum, a on bla bla bla, ze nie wiadomo kiedy dostaną i wogole cisza w sluchawce, facet nie wiedzial jak zalatwic tą sprawe, [ciach!]la. To mowie dobra dajcie mi kase za chlodzenie z powrotem na konto a wysylajcie co jest. Mam nadzieje, ze pozostaly sprzet nie bedzie wadliwy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visage Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Wlasnie dlatego wole sam zlozyc kompa. Pozatym dostane orginalne opakowania od kazdej czesci, a Ty dostales ? Ja tez kupilem sonica 4850, podalem w pierwszym poscie. To widac zlozyli kompa na od[ciach!]l i nawet go nie wlaczali. Z obsluga tez jest kiepsko, jakis zamulony facet do mnie dzwonil co chwile. Najpierw zadzwonil i powiedzial, ze komp zostanie wyslany dzisiaj i jutro dojdzie. A po chwili zadzwonil i mowi, ze Karakorum maja ostatnia sztuke i okazala sie wadliwa. To ja mowie, ze wysla mi dobrą jak bedą mieli a teraz niech wysylają co jest, a ja poczekam na karakorum, a on bla bla bla, ze nie wiadomo kiedy dostaną i wogole cisza w sluchawce, facet nie wiedzial jak zalatwic tą sprawe, [ciach!]la. To mowie dobra dajcie mi kase za chlodzenie z powrotem na konto a wysylajcie co jest. Mam nadzieje, ze pozostaly sprzet nie bedzie wadliwy. Opakowania i wszystko inne na szczęście dostałem. złożyli i nawet nie włączyli, szkoda gadać. Życzę miłej zabawy ze sprzętem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...