Skocz do zawartości
tet389

Nie Można Uruchomić Systemu Windows Xp, Ponieważ Brakuje Następującego Pliku Lub Jest On Uszkodzony: \windows\system32\config\system

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam następujący problem: podczas próby uruchomienia systemu Windows XP pojawia się komunikat: "Nie można uruchomić systemu Windows XP, ponieważ brakuje następującego pliku lub jest on uszkodzony: \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM". Próbowałem wykonać to co napisane jest na tej stronie, ale po uruchomieniu konsoli odzyskiwania i wpisaniu jakiegoś polecenia (np. cd windows) pojawia się komunikat "Odmowa dostępu". Znalazłem w internecie, że może być to spowodowane brakiem sterowników SATA, więc pobrałem je ze strony producenta płyty głównej (abit) i nagrałem je na dyskietkę. Podczas uruchamiania instalatora wciskam F6 i wybieram sterownik, jednak to nie pomaga (dalej jest odmowa dostępu). Na komputerze mam również zainstalowanego Ubuntu 8.04. Próbowałem wejść z niego do katalogu System Volume Information, jednak jest on pusty.

Konfig komputera:

CPU - Intel C2D E7200

Mobo - Abit IP35

RAM - A-DATA 2x1GB EE

GPU - GF 8800GTS

Pozdrawiam i proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podmieniłem plik w folderze \WINDOWS\SYSTEM32\config na plik z folderu \WINDOWS\repair. Komunikat o uszkodzonym pliku juz się nie wyświetla, jednak podczas uruchamiania systemu Windows pokazuje się taki pasek:

Dołączona grafikaDołączona grafika,

gdy dojdzie on do końca to pojawia się ekran z logo Windows (tak jak podczas normalnego uruchamiania), a następnie pojawia się czarny ekran i nic się nie dzieje. To samo jest, gdy próbuję wejść do trybu awaryjnego, tylko zamiast czarnego ekranu jest migająca kreseczka w lewym, górnym rogu ekranu.

Edytowane przez tet389

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi