Skocz do zawartości
s3in

Brak Internetu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nie mogę/nie wiem jak mogę połączyć sie z internetem (Neostrada TP) za pomocą modemu/routera TD-8840.Na starym sagemie F@st 800 wszystko jest ok, ale rozumiem, że to sie zupełnie inaczej jakoś ustawia. Oto jak wszystko ustawiłem, ale nadal net nie działa;/

http://img293.imageshack.us/my.php?image=95695233qd4.png - ZDJECIE USTAWIEŃ

GŁÓWNE PYTANIE TO: czy mogę sie łączyć przez ten modem bezpośrednio (bez podłączonego SAGEMA F@ST 800) z internetem? jeżeli tak to co mam ustawić i gdzie?

Edytowane przez s3in

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, nie mogę/nie wiem jak mogę połączyć sie z internetem (Neostrada TP) za pomocą modemu/routera TD-8840.Na starym sagemie F@st 800 wszystko jest ok, ale rozumiem, że to sie zupełnie inaczej jakoś ustawia. Oto jak wszystko ustawiłem, ale nadal net nie działa

To znaczy? wyświetla się jakiś komunikat, nie ładują się strony, nie działa torrent ... ?

Ustawienia z fotki wyglądają na poprawne, ale ponieważ nigdy nie używam tego "wspaniałego" oprogramowania dokładanego do routerów więc pewności nie mam.

Połączenie z routerem jest domyślnym połączeniem internetowym?

GŁÓWNE PYTANIE TO: czy mogę sie łączyć przez ten modem bezpośrednio (bez podłączonego SAGEMA F@ST 800) z internetem? jeżeli tak to co mam ustawić i gdzie?

post-160434-1223394215_thumb.png

post-160434-1223394226_thumb.jpg

Z obrazków wynika że MOżNA, a czytać mi się nie chce bo za dużo literek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co w ogóle instalowałeś sterowniki do tego modemu/routera TPLink? :blink:

Po zalogowaniu się do niego wpisujesz usera/hasło, ustawiasz PPPoA, VPI/VCI 0/35, reszta na auto (znaczy DNSy pobiera od operatora) i powinien się łączyć.

Domyślnie DHCP jest włączone więc w połączeniu lokalnym LAN (karta sieciowa na kompie) ustawiasz wszystko na auto. W przeglądarce internetowej jako połączenie domyślne (w IE) zaznaczasz połączenie lokalne karty sieciowej. I musi śmigać. Chyba że masz firewalla jakoś włączonego na blokowanie wszystkiego.

Przede wszystkim to odinstaluj sterowniki poprzedniego modemu sagem, może system w dalszym ciągu traktuje go jako źródło połączenia domyślnego, a kabel telefoniczny przecież podpiąłeś do TPLinka - więc sagem nie ma dostępu.

Ten TPLink to jeden z najprostszch w konfiguracji modemów/routerów to naprawdę ciężko coś schrzanić w jego ustawieniach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi