Skocz do zawartości
bbc20000

Co myslicie o nowych MINI PC ?

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem ciekaw jakie jest wasze zdanie na temat MINI PC. Mnie sie to osobiscie bardzo podoba. Jednakze cena jest dosc wygurowana bo MINI PC kosztuje 2x tyle co zwykla mobo z ATX obudowa. :D Czy myslicie ze to jest dory moment aby sie na to przezucic czy lepiej poczekac i zobaczyc jak sie to przyjmie na rynku.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To sa jakies gotowe zestawy??

Jesli tak to powiem od razu nie 8D

A jezeli nie sa to zestawy gotowe to tez nie za bardzo...Wyglada ladnie, ale jak rozwiazac sprawy chlodzenia, upychania kart, dyskow itp .itd.

Wyglada ldnie, taki new-age`owy gadzet do sypialni :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydajnosc takich mini nie jest oszałamiajaca ale maja pewnego plusa... takie kompy sa ciche ...mnie by sie przydal taki do sciagania danych w nocy bo moj obecny komp i jego coolermaste@5400rpm to koszmar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście że są gotowe zestawy np. VIA na Cyrixie. Widziałem też cudo Fujitsu-Siemens taka mała stacja do odtwarzania filmóe i nic więcej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o predkosc to MINIPC doruwnuje "zwyklym" PC poniewaz mozna kupic MINI PC z NFORCE2 chipem. Jesli chodzi o chlodzenie to MINI PC maja inny rodzaj chlodzenia niz "normalne" PC ktory jest bardzo cichy.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi się ta idea bardzo podoba , tylko że dostepne w Polsce układy oparte o procesory VIA C3 mają dość marne możliwości dlatego ja poszedłem inną drogą. Kupiłem płytę od Asusa Tuep2m w formacie microATX na Socket 370 , do tego Celerona 1400MHz którego puścilem na magistrali 66MHz - chodzi na radiatorze tylko, 256MB SDRAM i obudowę typu SLIM DESKTOP (udało mi się trafić w Czechach). Komputer jest tak mały , że monitor 17'' wydaje się olbrzymem. Jedynym problemem były karty rozszeżeń (tylko w formacie low-profile). Po poszukiwaniu kupiłem Gainwarda GF4MX440 i ... urżnąłem śledzia (wysokość była ok). Oprócz tego do tej malutkiej obudowy wpakowałem nagrywarę LITE-ON-a , dwa dyski twarde po 40GB , kontoler RAID (low profile) i kartę sieciową (tez low profile), karte TV BT878 (low profile) , dzwięk jest zintegrowany. Wydajność mojego pecetka napewno przekracza możliwości układów VIA C3 a cisza z jaką pracuje znakomicie predysponuje go do wykorzystania jako router w nocy (DC++) oraz do oglądania filmów (grafa z TV-out).Jak przyjdę do domu z pracy to wrzuce link do zdjęcia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...