mariuszn1 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Witam, zakupiłem wczoraj dysk taki jak w temacie, po 1. mam dziwne skoki wydajności w HDTune: po2. dysk podczas startu i podczas gdy komputer już gaśnie po wyłączeniu dysk wydaje dziwny odgłos, z tym że przy starcie jest krótszy i "szybszy", podczas wyłączania dłuższy i "wolniejszy". Spotkał się ktoś z podobnymi problemami? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar1125 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Ad. 2 - te dźwięki w Samsungach są normalne. Ad. 1 - skoki na wykresie mogą wynikać z tego, że system czegoś chce w danej chwili od dysku. A dlaczego ten test nie przeszedł do końca? W ogóle to chyba źle wybrałeś, bo do tych dysków Samsung wkłada stare talerze, a te nowoczesne do 320, które są tylko minimalnie droższe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszn1 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Przy każdym teście jakim robię w HDTune początek wykresy wygląda tak samo, mam na myśli te 2 pierwsze skoki z tym że czasami do jeszcze niższego transferu skaczą, raz miałem 1 skok do 20mb/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar1125 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Powyłączaj wszystkie programy w tle, wszystkie antywirusy, połączenia internetowe itp. i wtedy przeprowadzaj testy. I nie tylko na HD Tune ale też na HD Tach. I nie odpowiedziałeś dlaczego wykres nie przeszedł do końca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszn1 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Nie był test kompletny bo go zatrzymałem, tutaj wersja kompletna: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar1125 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Dysk jak najbardziej w porządku. Co prawda tak jak pisałem - masz wersję ze starymi talerzami Samsunga. Tak czy siak wydajność w normie. A tymi skokami się nie martw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszn1 Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 ale ten 1 skok jest za każdym razem gdy puszczam bencha w hdtune :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar1125 Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 O ludzie. To zależy od systemu, oprogramowania itd. W tym danym konkretnym momencie coś się odwołuje do dysku i tyle - musi być skok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszn1 Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 (edytowane) wszystko mam wyłączone gdy robie test, ten skok jest przy kazdym tescie na tym dysku, na drugim nie ma tego problemu. Edytowane 9 Października 2008 przez mariuszn1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar1125 Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Może i masz wszystko wyłączone oprócz jednego "drobnego" programiku - Windowsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszn1 Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Faktycznie, winda jest na dysku który ma spadek, za jakiś czas zainstaluje na drugim i dam znać czy to była przyczyna. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...