gomez1982 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Mam Freezera na procesorze dobrze sobie radzi ale patrząc na ceny Ultimy90 zastanawiam się czy nie sprzedać Freezera i nie kupić Ultimy z racji że słyszałem że ma o wiele większą wydajność. Czy ktoś z was dokonał takiej zamiany w swoim kompie i czy możecie mi doradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zala666 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 ja nie dokonalem takiej zmiany ale moge odradzic:) od ceny ultimy + dobry wentylator do ceny porzadnego chlodzenia z wentylem 120mm/np.TRU120+ScytheSlipStream120mm ~99/ juz chyba bardzo niedaleko:) no chyba ze mozesz kupic Ultime za 40zl:) ja nie dokonalem takiej zmiany ale moge odradzic:) od ceny ultimy + dobry wentylator do ceny porzadnego chlodzenia z wentylem 120mm/np.TRU120+ScytheSlipStream120mm ~99/ juz chyba bardzo niedaleko:) no chyba ze mozesz kupic Ultime za 40zl:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez1982 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Myślałem o Ultima90+coś z Scythe z PWM to jakieś też 100 zł tak jak mówisz.Na freezera aż tak nie narzekam temperatury mi trzyma dobre więc myślałem żeby kupić coś innego podobnej wielkości ale wydajniejszego.Mógł bym kupić używkę Ninja B ale nie chce mieć takiego kolosa na płycie poza tym nie wiem czy nie zawadzi mi o chłodzenie NB na którym siedzi HR-05 a jego nie chciał bym się pozbywać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zala666 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 IMHO kupowanie za ~100zl czegos rozmiarów freezera w jego zastępstwo, w momencie gdy jestesmy z niego co najmniej w miare zadowoleni to wyrzucenie kasy w błoto. Jeżeli zmieniać to na coś co okaże się rzeczywiście wydajniejsze np.: - Scythe Ninja 2 ~125zl - Scythe Mugen ~135zl - Thermalright Ultra 120 + Scythe SlipStream /500-1900rpm, polecam 1200 lub 1600 i regulowac samemu jego obroty/ ~115zl - Thermalright HR-01 PLUS + SlipStream ~115zl - Xigmatek HDT1283 lub red scorpion ~ 140zl - Zerotherm FZ120 ~140zl A jezeli chodzi o wymiary ultimy to i tak wybrałbym Xigmatek HDT-SD964 ~85zl, jakos mam wieksze zaufanie do hdt:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 - Thermalright HR-01 PLUS + SlipStream ~115zlGdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez1982 Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 W sumie temat można uznać do zamknięcia bo wczoraj dostałem propozycję kupna Ninja B za 30 zł pełen komplet więc uważam że taki zakup będzie bardziej opłacalny.Dzięki za wszelkie odpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zala666 Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 racja, za 115 to hr-01 +slip stream:( moj błąd za 30zl ninja?? jasne ze dobry wybor! Też chce taka:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Scythe Mugen posiadam i polecam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez1982 Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 No ja też jestem zadowolony bo już zamontowałem i ciszej nawet po obciążeniu niż w przypadku Freezera.No więc udany interes bo tylko 30 zł wydane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...