Skocz do zawartości
Gość Pęczuś

Nieudana Próba Wgrania Biosu Przez Asusupdate...

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, probowalem zmienic bios przy pomocy... asusupdate... nie wiem co sie stalo ale sie nie wgral :/ najgorsze to ze to juz 2 raz... raz na innej plycie i teraz.. poprzedni maximus x38 polecial do serwisu.. za to dostalem maximusa II i z tego co wiem ma ona 2 biosy ? Komputer poki co mam uruchomiony ale nie wiem czy po restarcie uruchomi sie ... mozna jakoś uratowac plyte ? Heellp :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie odczytuje biosu... na PClabie jest napisane... "BIOS Update to polecenie umożliwiające kopiowanie zawartości obu BIOS-ów (z pierwszego do drugiego i odwrotnie). Z tej funkcji skorzystaliśmy po tym, jak płyta miała małe problemy z „obudzeniem” się" mysle ze jak nie uruchomi sie np: z 1 to przestawie na 2 i powinna ruszyc.. a jak ruszy to skopiuje z 2 do 1... tak jak jest to tutaj pokazane.. http://pclab.pl/art33337-2.html (u dołu) jak myslicie zadziala bo mam gacie pełne..?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

haha dziala :D przelozylem zworke na bios 2 i ruuszyl :D ale bylem osra** :P skopiowalem bios z bios 2 to 1 i spowrotem smiga na 1 :D Nigdy wiecej asusupdate.... super sprawa z dwomia biosami :)

Pozdro Vito ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

haha dziala :D przelozylem zworke na bios 2 i ruuszyl :D ale bylem osra** :P skopiowalem bios z bios 2 to 1 i spowrotem smiga na 1 :D Nigdy wiecej asusupdate.... super sprawa z dwomia biosami :)

Pozdro Vito ;)

No to super. Następnym razem korzystaj z EZFlash :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to chyba miałem szczęście bo kilka dni temu zaktualizowałem sobie BIOS do Maximus Formula @ 0410 Rampage Formula przy pomocy ASUS Update.

Wcześniej (pierwsze przerobienie) wymagało użycia DOS'a.

Jeżeli są takie problemy to następnym razem będę używał DOS'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...