Gość Pęczuś Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Witajcie, probowalem zmienic bios przy pomocy... asusupdate... nie wiem co sie stalo ale sie nie wgral :/ najgorsze to ze to juz 2 raz... raz na innej plycie i teraz.. poprzedni maximus x38 polecial do serwisu.. za to dostalem maximusa II i z tego co wiem ma ona 2 biosy ? Komputer poki co mam uruchomiony ale nie wiem czy po restarcie uruchomi sie ... mozna jakoś uratowac plyte ? Heellp :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VITO66 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Powyłączaj inne procesy i spróbuj ponownie. Generalnie wgrywanie biosu przez asusupdate do samobójstwo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pęczuś Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Nie odczytuje biosu... na PClabie jest napisane... "BIOS Update to polecenie umożliwiające kopiowanie zawartości obu BIOS-ów (z pierwszego do drugiego i odwrotnie). Z tej funkcji skorzystaliśmy po tym, jak płyta miała małe problemy z „obudzeniem” się" mysle ze jak nie uruchomi sie np: z 1 to przestawie na 2 i powinna ruszyc.. a jak ruszy to skopiuje z 2 do 1... tak jak jest to tutaj pokazane.. http://pclab.pl/art33337-2.html (u dołu) jak myslicie zadziala bo mam gacie pełne..? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VITO66 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Jeżeli asusupdate wykonał (próbował :sad: ) aktualizację tylko bios1 to powinno działać. Po to jest mirroring Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pęczuś Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 haha dziala :D przelozylem zworke na bios 2 i ruuszyl :D ale bylem osra** :P skopiowalem bios z bios 2 to 1 i spowrotem smiga na 1 :D Nigdy wiecej asusupdate.... super sprawa z dwomia biosami :) Pozdro Vito ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VITO66 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 haha dziala :D przelozylem zworke na bios 2 i ruuszyl :D ale bylem osra** :P skopiowalem bios z bios 2 to 1 i spowrotem smiga na 1 :D Nigdy wiecej asusupdate.... super sprawa z dwomia biosami :) Pozdro Vito ;) No to super. Następnym razem korzystaj z EZFlash :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...