Gość drapi13 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Koledzy mam wielki dylemat mam zamiar kupić pod koniec przyszłego miesiąca nowego kompa taki jaki jest proponowany w podpiętych na Październik za 3,5 tysiąca ale mam problem bo nie wiem czy brać radeona x2 czy gtx 280 : Uzasadnię mój problem a wy proszę powiedzcie mi czy się mylę: Rozdziałka w której będę grał to 1680;1050. Radeon: jest szybszy od gtx i jakieś 200zł droższy ale za to ma większy pobór mocy jest dużo głośniejszy bardziej się grzeje no i nie wiem czy to prawda ale jakość obrazu jest gorsza niż na gtx i są podobno też problemy z niektórymi gierkami? GTX: Jest wolniejszy ale niedużo, jest cichszy ma mniejszy pobór mocy, lepszą jakoś obrazu i żadnych problemów z gierkami ! Bardzo was proszę pomóżcie mi bo przeczytałem już wszystkie posty na temat tych kart i ciągle nie wiem co mam wybrać proszę o wyrozumiałość bo jestem laikiem w tych sprawach!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias173 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Proszę.Pisz z przecinkami,troszkę trudno zrozumieć. Do takiej rozdziałki bierz GTX-a,Radeon jest lepszy do większych.Na GTX-e się nie zawiedziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Z tego co mi wiadomo to właśnie na kartach Ati jest lepszy obraz, a nie na nv. Co do problemów to chyba jedynie to że nie wszystkie gry wspierają CF, więc w takich grach Radek X2 będzie miał wydajność jednej karty. W każdym razie do takiej rozdziałki to bym polecał HD4870, ale jak możesz dać więcej to bierz GTX 280, bo z pojedynczych kart jest najszybsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias173 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Mu nie chodzi o CrossFire,tylko o x2 (dwa układy,GPU). Jednak do takiej rozdziałki,zdecydowanie, GTX.Najszybsza karta na rynku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Mu nie chodzi o CrossFire,tylko o x2 (dwa układy,GPU). Jednak do takiej rozdziałki,zdecydowanie, GTX.Najszybsza karta na rynku. A X2 to niby w jakim trybie działa?? Są na jednej płytce ale działają w trybie CF, czyli jak gra nie obsługuje CF to taki X2 będzie działał jak jednak karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 (edytowane) Dokładnie, te wszystkie "X-Dwójki" opierają się na SLi dla nVidii i CF dla AMD. Osobiście brałbym pojedyńczego 4870, wystarczy do tej rozdzielczości no chyba, że kolekcjonujesz FPS'y to wtedy raczej GTX Edytowane 8 Października 2008 przez meehoweck Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nergal666666 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 tylko gtx 280 w tej rozdziałce no i oszczędność ponad 200 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drapi13 Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 (edytowane) O taką opowiedz mi chodziło bardzo dziękuję!!! Nie chcę tworzyć nowego postu, więc zapytam tutaj czy śmiało do tego zestawu mogę włożyć gtx280 zamiast 4870x2 Procesor : Intel Core2Duo E8400 - 475 zł Chłodzenie procesora : Thermalright Ultra 120a - 99 zł + Xthermal BFT 120 Pro - 45 zł Pasta Termoprzewodząca : Zalman ZM-STG1 - 25 zł Płyta Główna : Gigabyte X48-DS4 - 559 zł RAM : A-Data 2x2GB 1066MHZ Extreme Edition - 299 zł Karta Graficzna : Powercolor Radeon HD4870x2 2GB - 1399 zł Zasilacz: Antec EarthWatts 650W - 279 zł HDD : Samsung 640GB 16MB Cache F1 - 210 zł Napęd : Pioneer DVR-216 SATA - 90 zł Edytowane 9 Października 2008 przez drapi13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...