kaka Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 co myslicie o programowym podkrecaniu :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Cytat co myslicie o programowym podkrecaniu :?: no.............. ze jest :P dobre , bo mozna sprawdzic mozliwosci komponentow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 dobre :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siqer Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Cytat co myslicie o programowym podkrecaniu :?: Sciema :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 no ej kumpel mi trul dupe o tym ze tak robi ale cos mi sie nie chce wiezyc :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 cyrixy (te nowe) i amd k6- II i III "+" mozna tak krecic : PPP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 no a on ma athlona 1.4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siqer Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Cytat no a on ma athlona 1.4 Pewnie chodzi o softFSB. Ten program ma dostep do czegos co sie nazywa PLL czyli uklad taktujacy proca, pci, agp i pamieci. Tylko, ze za kazdym razem trzeba go odpalac pod winda :( :( :( Testowalem na moim K7S5A i dziala, ale to syf do kwadratu. Co hardware, to hardware overclocking :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mate76 Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 Nie ma żadnej różnicy pomiędzy ustawianiem FSB z BIOSa, zworek czy aplikacji mającej dostęp do PLL. Ja używałem SoftFSB a teraz CoolCPU (wprawdzie nie ustawiam w nim większego FSB, bo mam Abita, ale taka możliwość jest). Czasami jest tak, co stwierdziłem w przypadku Abita BP6, że można ustawić częstotliwość na niższą podczas bootowania systemu, a potem zwiększyć do odpowiedniego poziomu, bo coś co się odpala podczas bootowania może wywalać system, a potem już może być OK. A po drugie też może być tak, że np. SETI albo UD może chodzić na jakiejś kosmicznej częstotliwości a np. gra już nie ze względu na AGP i takie tam. Wtedy praktycznie jedyna możliwość rozsądnego zmieniania częstotliwości to taki program. Pozdrawiam, Mateusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...