BlackBishop Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Zamierzam kupić wspomnianą w tytule obudowę - posiada ona oddzielną komorę na zasilacz. Tu pojawia się dylemat - czy szukać zasilaczy z wentylatorami 80x80 czy też zaryzykować z takim z dolnym 120x120. 80x80 robi chyba tylko Antec, Tagan i jeszcze jedna firma - dodatkowo są one znacznie głośniejsze od tych z 120x120. Czy ktoś tu ma tę obudowę i ma w niej zasilacz z wentylatorem 120x120? Nie ma z tym problemów (przegrzewanie, głośniejsza praca wentyla)? Martwi mnie mała odległość zasilacza od ścianki obudowy (mały przepływ?)... Ważne - zależy mi na cichym zasilaczu! Mile widziane odpinane kable. Wstępnie mam na oku Enermax Modu82+ 525W, cena do 450zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Wyjmujesz niepotrzebny w tej komorze wentyl i wchodzi każdy. Wentylacja ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Ale jaki ty masz problem? Bo ja nie widze. Przeciez do niej wejdzie kazdy zasilacz. A zasilacz w takim przypadku montuje sie do gory nogami i wszystko jest tak jak trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 A zasilacz w takim przypadku montuje sie do gory nogami i wszystko jest tak jak trzeba.Zasilacz znajduje się dokładnie w połowie wysokości komory - sposób zamontowania jest dowolny. W przupadku niektórych PSU z krótszym okablowaniem oraz jeśli zamierza się skorzystac z "cable managmentu" wręcz konieczny jest układ "klasyczny", czyli wentylem w dół. Niezależnie od tego dobrze jest dac nadmuch na wlocie, bo inaczej zasilacz będzie mielił częśc powietrza "w kółko". Całkiem sporą częśc jak się filtr przykurzy ;) Jeśli na dole będą siedziały dyski wentyl w zasilaczu będzie będzie miał większe opory od strony wlotu i więcej ciepła - w takim scenariuszu dodatkowy wiatrak jest niezbędny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...