Skocz do zawartości
BlackBishop

Antec P182 - Jaki Zasilacz Wejdzie

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam kupić wspomnianą w tytule obudowę - posiada ona oddzielną komorę na zasilacz.

Tu pojawia się dylemat - czy szukać zasilaczy z wentylatorami 80x80 czy też zaryzykować z takim z dolnym 120x120.

80x80 robi chyba tylko Antec, Tagan i jeszcze jedna firma - dodatkowo są one znacznie głośniejsze od tych z 120x120.

Czy ktoś tu ma tę obudowę i ma w niej zasilacz z wentylatorem 120x120? Nie ma z tym problemów (przegrzewanie, głośniejsza praca wentyla)?

Martwi mnie mała odległość zasilacza od ścianki obudowy (mały przepływ?)...

Ważne - zależy mi na cichym zasilaczu! Mile widziane odpinane kable.

Wstępnie mam na oku Enermax Modu82+ 525W, cena do 450zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

A zasilacz w takim przypadku montuje sie do gory nogami i wszystko jest tak jak trzeba.

Zasilacz znajduje się dokładnie w połowie wysokości komory - sposób zamontowania jest dowolny. W przupadku niektórych PSU z krótszym okablowaniem oraz jeśli zamierza się skorzystac z "cable managmentu" wręcz konieczny jest układ "klasyczny", czyli wentylem w dół. Niezależnie od tego dobrze jest dac nadmuch na wlocie, bo inaczej zasilacz będzie mielił częśc powietrza "w kółko". Całkiem sporą częśc jak się filtr przykurzy ;) Jeśli na dole będą siedziały dyski wentyl w zasilaczu będzie będzie miał większe opory od strony wlotu i więcej ciepła - w takim scenariuszu dodatkowy wiatrak jest niezbędny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi