Skocz do zawartości
Marcin18

Toshiba A300 - 15b

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam nastepujacy problem. Borykam sie z chłodzeniem mojego lapka i profilami wydajnosci. Gdy ustawie profil wydajny wentylator laptopa kreci sie caly czas ale wydajnosc jest ok. Dodam ze nie sa zatkane zadne otwory wentylacyjne. Profil ten tak naprawde aktywuje sie gdy ustawie go i zrestartuje komputer. Gdy ustawie w ten sam sposob profil oszczedzania energii z chlodzeniem jest ok, ale wydajnosc slaba np pi liczy ok 50s gdzie normalnie jest ok. 20s. Gdy zmienie podczas pracy sytemu na profil wydajny to wydajnosc komputera wcale nie rosnie, tylko rozjasnia sie ekran. CPUZ pokazuje fluktuacje czestotliwosci, wentylator wlacza sie od czasu do czasu. Natomiast odwrotnie jest na systemie ktory zostal uruchomiony na profilu wydajnym. Wentyl kreci sie caly czas niezaleznie od tego czy zmieniam profile podczas pracy systemu czy nie. Wydawalo mi sie ze profile powinny dzialac natychmiast po ich aktywowaniu a nie po restarcie. Co radzicie w tej sytuacji?

Edytowane przez Marcin18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm...u mnie na profilu 'wysoka wydajnosc' wentylator wlancza sie tylko co jakis czas...i faktycznie masz racje - profile dzialaja u mnie zaraz po ich aktywowaniu...jesli zrobiles backup dvd to moze zrob recovery sytemu i moze cos to pomoze...a jak nie to popatrz jeszcze do edycji profili zasilania, bo moze cos tam przestawiles.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi