Skocz do zawartości
DeL!

Laptop Do Biura Rachunkowego

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Przymierzam sie do zakupu laptopa w mojej nowo powstajacej firmie, konkretnie chodzi o biuro rachunkowe. Granica zakupu to powiedzmy 5000 zl. Aby laptop spelnial warunek komfortowej pracy z programami ksiegowymi musi byc wyposazony w klawiature numeryczna. Co do reszty wyposazenia nie mam szczegolnych wymagan. Wiadomo jednak, ze im ono bogatsze tym laptop bedzie mi dluzej sluzyl.

Narazie na moim celowniku znajduje sie Dell Inspiron 1720. Model ktory sobie upatrzylem kosztuje 3.499 zl i posiada w wyposazeniu:

- procesor Intel® Core2 Duo Processor T8300 (2.4 GHz, 3 MB L2 Cache, 800 MHz FSB)

- Windows Vista Premium ENG lub XP Pro SP2 PL (+200zl)

- pamiec 4096MB 667MHz DDR2

- pelnowymiarowa klawiatura

- LCD 17" WXGA (1440x900) Wide Screen Anti Glare

- GeForce 8600M GT 256 MB DDR2

- dysk 2x250GB (5400rpm) SATA

- WIFI Wireless-N

- Bluetooth 2.0

- kamera 2Mpix

- zlacza S-Video, wyjscie sluchawkowe, wejscie mikrofonowe, 5x USB 2.0, FireWire, RJ-11, RJ-45, VGA, ExpressCard, czytnik kart 8 w 1

- bateria 9-cell Lithium-Ion

- 3 letnia gwarancja PL

Tak naprawde do pelni mojego szczescia brakuje temu laptopowi tylko zlacza HDMI i matrycy WUXGA+ ^^

Zakupu bede dokonywal w listopadzie, wiec jesli w tym czasie ktos bedzie mogl polecic mi cos o zblizonych lub lepszych parametrach (koniecznie z klawiatura numeryczna) to bede niezmiernie wdzieczny :wink:

Edytowane przez DeL!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obejrzyj sobie Samsunga R700 lub R710.

Ja kupiłem takiego szefowej ostatnio .

Z pare miesięcy temu wziołem Toshibe X205 i też jest spoko tylko cięzka w porównaniu z samsungiem.

A i te nowe Toshiby co teraz jest seria tez ma spoko klawiature numeryczna.

Reszta to albo poprzestawiane klawisze w numerycznej albo ich wogole nie ma.

Miałem podobny problem.

Można jeszcze kupić 15" i dokupić na USB klawiature numeryczna (koszt około 50 zł) - ale dla mnie to ani praktyczne ani wygodne.

{Pozdrawiam}

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby laptop spełnial warunek komfortowej pracy z programami ksiegowymi podstawą jak dla Mnie jest matryca o jak najwyższej rozdzielczości (śmiem nawet twierdzić że to ważniejsze kryterium od klawiatury numerycznej). Za 5000zł spokojnie znajdziesz tego inspirona z matrycą 1920x1200, wtedy o wygodzie pracy można mówić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi