Skocz do zawartości
wapat

Laptop Do Około 2500zł, ładny I Cichy, Z Wydzieloną Grafiką (min. Gf 8400m)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zacnych użytkowników tego forum!

Chciałbym kupić w najbliższym czasie laptopa dla żony. Zamierzałem przeznaczyć na niego kwotę około 2500zł.

Zależy mi na takich cechach:

• ładny wygląd i w miarę CICHA praca
  • wydzielona grafika, która jednak pociągnie trochę starsze gry 3D (World of Warcraft, Guild Wars), coś w stylu GeForce'a 8400M lub lepszego (optymalnie NVidia, ze względu na "ponoć" większą kompatybilność)
  • zastosowania (prócz okazyjnego grania), to głównie internet, prosta obróbka zdjęć, edycja tekstów
  • z powodu przyzwyczajeń żony, optymalnie z Vistą Home Premium na pokładzie (i co się z tym wiążę z min. 3GB ramu - a przynajmniej możliwością rozszerzenia do takiej wielkości)
  • dodatkowe wymagania: wifi, ekran co najmniej 15,4 cala, fajnie jeśli jest bluetooth lub czytnik kart Memory Stick
  • z racji iż sprzęt będzie używany głównie "stacjonarnie", nie musi być specjalnie lekki ani posiadać dobrej baterii

Naczytałem się sporo opinii/recenzji w necie na temat różnych marek i prawie wszędzie piętnowano przeróżne wady modeli w tym zakresie cenowym (np głośna praca Toshiby, wycierający się lakier Asusów, awaryjność HP, słabe podzespoły Lenovo, nieciekawe obudowy Compala itp.). Zatem mam solidny dylemat co tu kupić. Przykładowe modele wydające się spełniać podane przeze mnie kryteria, to:

Czy mógłbym prosić któregoś z Was o pomoc w wyborze, lub propozycję jakiegoś innego modelu pasującego mniej więcej do wymienionych przeze mnie parametrów? Jeśli nie znajdę nic lepszego to prawdopodobnie kupię tego asusa, chociaż trochę obawiam się, że może być głośny. Nie jestem też pewny jak solidna jest jego obudowa, może ktoś z Was miał z nim do czynienia?

Z góry dziękuję za pomoc!

Edytowane przez wapat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych trzech notebooków korzystałem jedynie z Hp, miałem okazję pobawić się nim u kumpla i daje rade cichy ( a przynajmniej znacznie cichszy od mojego compala), jakość wykonania na wysokim poziomie, nic nie trzeszczy, skrzypi. Niestety nie odpalałem na nim gier więc nie wiem jaką wydajność w ich przypadku oferuje.

Edytowane przez Venom81

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi