nukens Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Elo Mam do wasz szanowni useży pytanko A mianowicie dziś stałem się posiadaczem karty 3dfx voodoo banshee z agpx2 i moje pytanko brzmi czy ta karta pójdzie na AGPx8 ??? A i jeszcze jedno jaką byście mi polecili płytę do tego antyku najlepiej na socket 775 (gdzieś ostatnio widziałem ale nie pamiętam co to było :oops: ) a jak nie to na jakiś AMD proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Pójdzie, nawet odwrotnie by poszła ( AGP x8 na x2 by poszła ). 2.) Gratuluje karty, klasyk :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nukens Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 THX za odpowiedz te się ciesze y posiadanie jej :) AA znacie może jakiś płytę żeby było radi i najlepiej na sockecie 775 i oczywiście AGP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacklio Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 THX za odpowiedz te się ciesze y posiadanie jej :) AA znacie może jakiś płytę żeby było radi i najlepiej na sockecie 775 i oczywiście AGP http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=8614 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 (edytowane) agp x2 zapomnij o wszystkich plytach na agp x8 nie zadziala inne napiecia zasilania AGP * AGP 1.0 - napięcie sygnalizujące 3.3V oraz mnożniki 1x oraz 2x * AGP 2.0 - napięcie sygnalizujące 1.5V oraz mnożniki 1x, 2x oraz 4x * AGP 3.0 - napięcie sygnalizujące 0.8V oraz mnożniki 4x oraz 8x Edytowane 9 Października 2008 przez Pietia(lania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Pójdzie, nawet odwrotnie by poszła ( AGP x8 na x2 by poszła ). Karta z fizycznym AGP x8 nie będzie działała w porcie AGP x2. Port dla karty jest fizycznie inny. Wiem z autopsji, kiedyś chciałem do stareńkiej płytki nie pamiętam już jakiej firmy włożyć R9550. Nie wszedłby za żadne skarby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 To czemu GF 2mx 400 na AGPx2 działa na płycie głównej ECS K7S5A, która posiadała agpx4 ?, albo na płycie z AGPx8 też śmigał bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 bo ten gf jest na agp x4 ;-) ktory teoretycznie jest uniwersalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 (edytowane) O ile pamiętam x2 miało wcięcie w innym miejscu, a x8 w innym. Karty z AGP x2 nie pasowały do portu x8, a karty ze złączem przystosowanym do x8 nie pasowały do portu x2. Niektóre karty z x2 chodziły na x8 i taki GF 2 (ale to chyba karta pod x4) działa u kumpla dalej na Asrocku K7S8X, który to ma port AGP x8. Edytowane 9 Października 2008 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 architektura szyny AGP x2, x4, Macie rację, karta była na AGPx2 jak i na AGPx4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 (edytowane) Podstawowe rodzaje kart AGP * Karty AGP 3.3V - pasują tylko do magistrali AGP 1.0, charakteryzują się jednym wcięciem w złączu AGP (patrząc na kartę od frontu wcięcie dzieli złącze na pierwszą część - mniejszą, i drugą - większą) * Karty AGP 1.5V - pasują do magistrali AGP 2.0 i 3.0, charakteryzują się jednym wcięciem w złączu AGP (patrząc na kartę od frontu wcięcie dzieli złącze na pierwszą część - większą, i drugą - mniejszą) * Karty Universal AGP - pasują do wszystkich w/w rodzajów magistrali AGP (1.0, 2.0, 3.0). Charakteryzują się dwoma wcięciami w złączu AGP. z wikipedi http://www.thetechzone.com/images/v3_6.jpg jak widzimy voodoo mechanicznie nawet nie wejdzie do agp 8x ;] Edytowane 9 Października 2008 przez capone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nukens Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 (edytowane) Jest może chętny na tą kartę bo coś nie mogę znaleźć nic ciekawego :sad: Piszcie na PW lub gg 10979248 bądź e-mile nukens1@onet.eu Edytowane 10 Października 2008 przez nukens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...