getrych123 Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 (edytowane) witam kupiłem kompa, dysk 1tb samsung. mam pytanie jak podzielić dysk na partycje (mam zinstalowanego windowsa i sterowniki(razem ok 700 mb) i niechce robic formata i od nowa instalacja)?na jakie wielkosci podzielic dysk? pytanie nr.2 czysty windows chodzi wmiare szybko. niedługo sie zamuli. da sie zrobic obraz dysku twardego i nagrac na płyte?jak pozniej odtworzyc ten obraz ? Edytowane 9 Października 2008 przez getrych123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 wszystko sie da. Partycje podzielisz w partition magic bardzo intuicyjny program. A obraz windowsa jakims acronisem sie chyba robilo albo czyms bezplatnym ale teraz mi wylecialo to z glowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
getrych123 Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 wszystko sie da. Partycje podzielisz w partition magic bardzo intuicyjny program. A obraz windowsa jakims acronisem sie chyba robilo albo czyms bezplatnym ale teraz mi wylecialo to z glowy. poki co mam jeden wielki dysk C - 1000gb , mowisz ze tmym programem da sie? on jest darmowy? w zarzadaniu dyskami da sie tylko przydzic do nowej partycji nieprzydzielona przestrzen. wie ktos dokładnie jak oddzielic dysk C na 40 gb a reszte na partycje po 200 gb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Wejdz do menagera dyskow , zainicjuj nowy dysk , nastepnie utworz partycje 1 , pozniej partycje z opcji 2 jako calosci , masz jak chciales. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Masz 2 wyjścia: 1. Podczas instalacji windowsa kasujesz wszystkie partycje (w twoim przypadku jedna). Potem tworzysz nowe (może 30-40 GB na system + reszte na 3 równe części). 2. Jeśli nie możesz skasować starej partycji bo masz tam dużo danych to instalujesz program Partition Magic, w nim zmniejszasz patrycje c:. są zreszą pewnie poradniki w necie wiec wejdz na google i poszukaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venom81 Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 wszystko sie da. Partycje podzielisz w partition magic bardzo intuicyjny program. A obraz windowsa jakims acronisem sie chyba robilo albo czyms bezplatnym ale teraz mi wylecialo to z glowy. Dokładnie, też polecam partition magic można sporo fajnych ( i przydatnych) rzeczy zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Dokładnie, też polecam partition magic można sporo fajnych ( i przydatnych) rzeczy zrobić.No, np wywalic sobie cała zawartosc dysków.... Jest wiele lepszych programów od PM... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
getrych123 Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 na partycje dysk podzielony przez paragon hard disk manager(w jakiejs gazetce był). mam kolejny problem: zainstalowałem program hackcleaner do usuwania roznych smieci typu adware. kolega polecil mi inny program do tego zastosowania. wiec ten usunąłem, ale został plik hackcleater oraz jakis plik tekstowy. jak to usunac zeby z komputerem nic sie nie stalo i zeby sie nie rozp..... znaczy zepsul? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 (edytowane) na moj gust to zaznaczasz te pliki i wciskasz klawisz delete Edytowane 13 Października 2008 przez grzechuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolek_Lodz Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Do deinstalowania polecam używać programów które są do tego przeznaczona np. Your Uninstaler. programy te o wiele skuteczniej usuwają deinstalowany program i większośc śmieci, które pozostają po odinstalowanym programie, w tym usuwają pozostałe i już niepotrzebne wpisy w rejestrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
getrych123 Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 czyli zostały 2 pliki po usunięciu i moge je skazować przez Your Uninstaler? jak sie usuwa niepotrzebne wpisy w rejestrze i wogole jak sprawdzic ktory wpis niepotrzebny?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Może zapytaj wkońcu: jak używać google? Temat poruszany miliardy razy... szukanie nie boli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...