exmister Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 co sądzicie o tej karcie: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12218401 warto, nie warto? dlaczego? prosze o opinie pozdr. [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 co sądzicie o tej karcie: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12218401 warto, nie warto? dlaczego? prosze o opinie pozdr. [/url] za te pieniadze nie warto, ....... lepiej kupic radka 9100(8500) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Wg mnie nie warto kupować - czemu ? za droga jak na Ti200 Gość chce z nią 420 zł i pewnie taniej nie sprzeda (bo cena minimalna musi być większa niż kup teraz - a poniżej ceny min nie musi towaru sprzedać) otórz w proline www.proline.com.pl/shop.php jest karta creative 4 ti 4200 - 64 MB TV out + DVI Jest to karta msi 4 ti 4200 (sprzedawana jako OEM Creativa) z pamięciami Hynix 3,6 NS. Kręci się wyśmienicie - ja sam pracuję na 285 Core/584 DDR (jak założy się radiatorki na pamięci to masz 300/600 stabilnie) karta kosztuje 120 zł więcej - nie jest to dużo, biorąc pod uwagę, ze za tą cenę dostajesz wydajność 4ti4400+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLo Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 ...Gość chce z nią 420 zł i pewnie taniej nie sprzeda (bo cena minimalna musi być większa niż kup teraz - a poniżej ceny min nie musi towaru sprzedać)... ROTFL chyba niewiesz co mowisz :P Cena Kup Teraz musi byc wyzsza od minimalnej!! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmister Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 napisałem do lordrush'a z pytaniem o cene minimalną. Dostałem szybką odpowiedź że cena minimalna nie jest tajemnicą i że jest ona na poziomie 360zł. Hmm... co Wy na to? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 za 360 oplaca sie kupic - jesli uparles sie na GF 3 ti 200 ale za 355 zł brutto - można kupić Radeona 9100 (pełnego bez L!) jest to lepszy wybór na tym poziomie niz NVidia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Gość chce z nią 420 zł i pewnie taniej nie sprzeda (bo cena minimalna musi być większa niż kup teraz - a poniżej ceny min nie musi towaru sprzedać) + wielkie ha ha ha czy kiedyś byłeś na allegro? przeczytaj uważnie regulamin. od kiedy cena minimalna musi być większa od kup teraz?????? zastanów się pewnie minimalna jest ok 400 a kup teraz 420. jak się nie znasz to swoje głupkowate i pozbawione odrobiny nawet sensu wypowiedzi pozostaw dal siebie. psu taką ciemnotę wciskaj. za 400zł pewnie pójdzie. o tym, czy warto czy nie, decyduje przywiązanie do firmy i chęci podkręcania. karta kręci się wyśmienicie chociaż radka też można podkręcić. w sumie ta karta będzie szybsza od wykręconego radka 9000 ale raczej radek 9100 ją przegoni, chyba :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Gość chce z nią 420 zł i pewnie taniej nie sprzeda (bo cena minimalna musi być większa niż kup teraz - a poniżej ceny min nie musi towaru sprzedać) + wielkie ha ha ha czy kiedyś byłeś na allegro? przeczytaj uważnie regulamin. od kiedy cena minimalna musi być większa od kup teraz?????? zastanów się pewnie minimalna jest ok 400 a kup teraz 420. jak się nie znasz to swoje głupkowate i pozbawione odrobiny nawet sensu wypowiedzi pozostaw dal siebie. psu taką ciemnotę wciskaj. za 400zł pewnie pójdzie. o tym, czy warto czy nie, decyduje przywiązanie do firmy i chęci podkręcania. karta kręci się wyśmienicie chociaż radka też można podkręcić. w sumie ta karta będzie szybsza od wykręconego radka 9000 ale raczej radek 9100 ją przegoni, chyba :) Czy masz może bracie oczy ? to w której części ciała je masz ? :wink: Moj drogi - walnalem sie i tyle. Sprzedaje na allegro od czasu do czasu. Juz ktos napisal o moim bledzie - wiec jesli chcesz pisac, tylko dla pisania (nabijania sobie pkt w postach) - to daj sobie spokoj i nie buracz Zreszta kilka postow u gory jest napisane ze minimalna to 360 zl stad moje pytanie - o to w ktorej czesci ciala masz oczy. Podkrecony R9100 przegoni podkrecona ti 200 ale nie to jest najwazniejsze - bo druga wazna rzecza jest jakosc obrazu, ktora w dobrym radku bedzie lepsza niz w dobrym ti 200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 inna sprawa jest fakt - że trudno znaleźć ti 200 na kościach szybszych niż 4 ns, a o wiele łatwiej znaleźć rakdka 9100 na kościach 3,6 (kręcą się spokojnie na 584 MHz) zresztą był artykół na benchmarku o radeonach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 jakas dziwna ta karta ;) myślałem że GF 3 Ti 200 od Leadteka ma radiator na procesorze i pamiatkach a tu taki zonk 8O :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 za 360 oplaca sie kupic - jesli uparles sie na GF 3 ti 200 ale za 355 zł brutto - można kupić Radeona 9100 (pełnego bez L!) jest to lepszy wybór na tym poziomie niz NVidia Tylko nie wiem czy wiesz ale R9100 to to samo co R8500LE. Posrod 9100 nie ma odpowiednika R8500 build by ATI (czyli 275/275) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Bralbym ta karte doceny 400 pln. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 inna sprawa jest fakt - że trudno znaleźć ti 200 na kościach szybszych niż 4 ns, a o wiele łatwiej znaleźć rakdka 9100 na kościach 3,6 (kręcą się spokojnie na 584 MHz) zresztą był artykół na benchmarku o radeonach Wcale nie trudno. Gainward GF3 Ti450 ma pamieci 3,5ns Etrontech albo 3,8ns EliteMT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 za 360 oplaca sie kupic - jesli uparles sie na GF 3 ti 200 ale za 355 zł brutto - można kupić Radeona 9100 (pełnego bez L!) jest to lepszy wybór na tym poziomie niz NVidia Tylko nie wiem czy wiesz ale R9100 to to samo co R8500LE. Posrod 9100 nie ma odpowiednika R8500 build by ATI (czyli 275/275) Masz rację ale jest POWER COLOR Radeon 9100 64MB TV-Out/DVI http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/143-59 ktory ma pamieci 3,6 NS - podkreca sie lepiej niz reszta - spokojnie uzyskasz wyniki przekraczajace 8500 bez LE inna sprawa jest fakt - że trudno znaleźć ti 200 na kościach szybszych niż 4 ns, a o wiele łatwiej znaleźć rakdka 9100 na kościach 3,6 (kręcą się spokojnie na 584 MHz) zresztą był artykół na benchmarku o radeonach Wcale nie trudno. Gainward GF3 Ti450 ma pamieci 3,5ns Etrontech albo 3,8ns EliteMT. 3,8 - będą gorsze niż 3,6 a znajdź mi GF3 Gainwarda ti450 w cenie poniżej 400 zł (z pamięciami 3,5) Nie zapominaj o tym, że taki przeciętny powercolor będzie jakość obrazu miał lepszą niż ten ti 200 - nie mówiąc już o wyjściu TV Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 ten sam topic na 2 forum odpowiedz: nie oplaca sie, o 20-30 zl sa drozsze nowki i 128 mb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Kurde patrze i moim oczom ukazują się ceny 350zł,400zł za Radeona 9100 (pełenego żadnego tam LE) i Gf3tit200. Może ktoś zapoda linka do tych tanich towarów bo przymierzam się do zakupu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jaro_ Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Wg mnie nie warto kupować - czemu ? za droga jak na Ti200 Gość chce z nią 420 zł i pewnie taniej nie sprzeda (bo cena minimalna musi być większa niż kup teraz - a poniżej ceny min nie musi towaru sprzedać) otórz w proline www.proline.com.pl/shop.php jest karta creative 4 ti 4200 - 64 MB TV out + DVI Jest to karta msi 4 ti 4200 (sprzedawana jako OEM Creativa) z pamięciami Hynix 3,6 NS. Kręci się wyśmienicie - ja sam pracuję na 285 Core/584 DDR (jak założy się radiatorki na pamięci to masz 300/600 stabilnie) karta kosztuje 120 zł więcej - nie jest to dużo, biorąc pod uwagę, ze za tą cenę dostajesz wydajność 4ti4400+ Msi Geforce 4 Ti 4200 64 Mb na kościach hynixa 3,6 ns idzie stabilnie bez radiatorków (ale nie na długo bo sie pamięci grzeją) na 320/660 bynajmniej u mnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Ja napiszę że moja grafa kosztowałą mnie 350 zł :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morel123 Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 karta looz ale droga :D cena/wydajnosc = 2+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Masz rację ale jest POWER COLOR Radeon 9100 64MB TV-Out/DVI http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/143-59 ktory ma pamieci 3,6 NS - podkreca sie lepiej niz reszta - spokojnie uzyskasz wyniki przekraczajace 8500 bez LE O jej PC...brrr. nie wiem czy wiesz ale u PC co karta to zupelnie inna historia. U nich sztuka sztuce nierowna. Zdarzaja sie super egzemplaze, a i trafic moze sie kicz. Jedna jest OK, a druga to koszmar-halasuje, marnie sie kreci i jakosc obrazu nie taka.... 3,8 - będą gorsze niż 3,6 a znajdź mi GF3 Gainwarda ti450 w cenie poniżej 400 zł (z pamięciami 3,5) Nie zapominaj o tym, że taki przeciętny powercolor będzie jakość obrazu miał lepszą niż ten ti 200 - nie mówiąc już o wyjściu TV Ok prosze Wybacz ale co ty porownujesz? To sa zupelnie inne konstrukcyjnie karty. Inaczej z niej kozystaja i sa zupelnie inne timingi. To calkiem inna architektura podsystemu pamieci! Przykladem niech bedzie to ze przesiadka z GF3 64 na 128MB prawie nie daje skoku wydajnosci a u Radeona jest on duzy. To tak jak porownanie MHz u Intela i AMD. Mowisz ze PC ma jakos obrazu lepsza od Gainwarda. ROTFL. Widac nie miales nigdy porownania. Meczylem te karty ponad rok temu i powiem ci ze w kwestii jakosci obrazu roznica miedzy karta ATI a NVIDII jest zadna (ale biore pod uwage oryginalna karte ATI a nie jakis wypierdek PC). To tylko pusty slogan, ktory zdeaktywowal sie po pojawieniu kart GF3. Do tego czasu ATI mialo faktycznie lepszy obraz ale potem to juz tylko mit i obie karty w tej kwestii nie roznia sie. Co do cenki to prosze: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12143315 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Kurde patrze i moim oczom ukazują się ceny 350zł,400zł za Radeona 9100 (pełenego żadnego tam LE) i Gf3tit200. Może ktoś zapoda linka do tych tanich towarów bo przymierzam się do zakupu www.proline.com.pl/shop.php Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 O jej PC...brrr. nie wiem czy wiesz ale u PC co karta to zupelnie inna historia. U nich sztuka sztuce nierowna. Zdarzaja sie super egzemplaze, a i trafic moze sie kicz. Jedna jest OK, a druga to koszmar-halasuje, marnie sie kreci i jakosc obrazu nie taka.... Zanim kupisz cokolwiek - to dowiadujesz się co to za karta. Z tego co ja wiem - a miałem kilka PC w testach, żadna nie kręciła się źle i wszystkie z nich miały jakość taką samą (lepszą niż GF 3), żadna z testowanych nie hałasowała 3,8 - będą gorsze niż 3,6 a znajdź mi GF3 Gainwarda ti450 w cenie poniżej 400 zł (z pamięciami 3,5) Nie zapominaj o tym, że taki przeciętny powercolor będzie jakość obrazu miał lepszą niż ten ti 200 - nie mówiąc już o wyjściu TV Ok prosze Wybacz ale co ty porownujesz? To sa zupelnie inne konstrukcyjnie karty. Co z tego, że to są inne konstrukcje - pamięci mają dużyu wpływ na ogólne właściwości w podkręcaniu i wydajności karty. Inaczej z niej kozystaja i sa zupelnie inne timingi. To calkiem inna architektura podsystemu pamieci! co nie przeczy temu co napisałem wcześniej - że pamięci w PC 9100 3,6 NS, będą kręciły się lepiej niż 3,8 Przykladem niech bedzie to ze przesiadka z GF3 64 na 128MB prawie nie daje skoku wydajnosci a u Radeona jest on duzy. To tak jak porownanie MHz u Intela i AMD. ROTFL - :) uważasz, że nie można porównywać tych procesorów ? a od czego masz PR w AMD ? Mowisz ze PC ma jakos obrazu lepsza od Gainwarda. Oczywiście - i to dużo - bo to nie zależy tylko od tego czy karta sygnowana jest logo Gainward - lecz też od tego jaki ma chipset. A w jakości przetwarzania grafiki R200 wypada o wiele lepiej niż GF 3 (NV 20 bodajże) ROTFL. Widac nie miales nigdy porownania. oj mój drogi - bredzisz; nie wiesz co mówisz Meczylem te karty ponad rok temu i powiem ci ze w kwestii jakosci obrazu roznica miedzy karta ATI a NVIDII jest zadna Hehehehehehe Używasz oczu do patrzenia ? czy obserwujesz obraz na monitorze przez blachę? a wogóle jaki masz monitor? bo na bylejakim trinitronie 17 cali - różnica między nimi jest duża i zauważalna gołym okiem (ale biore pod uwage oryginalna karte ATI a nie jakis wypierdek PC). no właśnie - tego wypierdka PowerColor - na oczy nie widziałeś i bredzisz To tylko pusty slogan, ktory zdeaktywowal sie po pojawieniu kart GF3. Mega ROTFL widziałeś kiedyś na własne oczy testy porównawcze jakości grafiki ATI vs Nvidia ???? Wiem, że możesz uwielbiać (nie wiem za co - podejżewam, że ideologicznie) GF3, GF4 i FXa - ale w każdej z tych klas karty ATI pod względem jakości wyświetlanej grafiki DEKLASUJĄ GF - i to widać gołym okiem. Najnowsze dziecko Nvidii - FX sromotnie dostaje po tyłku od R9700 (jeśli chodzi o jakość grafiki) więc proszę - nie bredź Do tego czasu ATI mialo faktycznie lepszy obraz ale potem to juz tylko mit i obie karty w tej kwestii nie roznia sie. tzn jakie karty ? GF3 i Ati r 8500 ? różnią się wyraźnie GF4 i R9700 ???? różnią się wyraźnie GF FX i R9700 (nie ma jeszcze porównań z 9800) - różnią się wyraźnie i to zawszze na korzyć ATI no ale jeśli masz monitor kolorowy 15 cali z plamką 0,30 i odświerzaniem 60 Hz przy 800x600 - to tego nie zauważysz. W każdym innym wypadku (jeśli podniesiesz rozdzielczość i odświerzanie)- jeśli masz oczy (swoje oryginalne - a nie implanty) - to zobaczysz rożnice na korzyść ATI Jak Galileusz skonstruaował teleskop i obserwował księżyce krążące wokół planet - to wszyscy którzy patrzyli i je widzieli, mówili że tam nic nie ma Taka obłuda i zakłamanie ideologiczne - do mnie nie przemawia Co do cenki to prosze:http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12143315 Podaj proszę ceny ze sklepu a nie z allegro - bo na allegro za dużo ludzi się przejechało. Więc - czekam na detaliczne ceny w jakimś sklepie - Gainwarda 3ti450 Golden Sample z kośćmi 3,5 NS - w cenie poniżej 400 zł (czyli ceny dobrej karty na R8500 z pamięciami 3,6 NS - która będzie spokojnie działać na 285/585 (ja mam kości 3,6 Hynixa i po założeniu radiatorów idą na 610)) ....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Acha - i zapomniałem drogi Lancer dodać - że miała być karta na kościach 3,5 Ns a nie 3,8 w cenie poniżej 400 zł - ta niestety ma kości 3,8 - ale tego pewnie na swoim monitorze też nie zauważyłeś [/no offence of corse] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Dobra, za 400 to ja mogę sprzedać Leadteka GF3 Ti500. Leży w pudełku odkąd mam nową grafę. Jeśli są chętni to proszę bardzo. Jeszcze na gwarancji i w pełni sprawna za co ręczę osobiście. Tyle co chciałem powiedzieć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 hehe - jeszcze na gwarancji :) za 380 zl - dostaniesz calkiem nowa grafe, z lepsza jakoscia grafiki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...