Skocz do zawartości
L€€_$HY

Wentyl do obudowy i temperatura plyty

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Kupilem sobie dzisiaj wiatrak do obudowy Cooler Master DAF-B81 (80x80x25) z czujnikiem temperatury. Po zamontowaniu temperatura proca utrzymuje sie w granicach 45 - 47 st. C (wczesniej bylo 49 - 52).

Natomiast temperatura plyty... podskoczyla mi z 29 do 31 st. C!

Ma ktos pomysl, dlaczego?

Przy okazji - chcialbym pochwalic sklep Backup na Krzywoustego w Szczecinie. Wiatraki bez czujnika mieli tam za 15 zl, podczas gdy w kilku innych sklepach w okolicy wolali za nie 30 zl(!!!). Tego mojego w innych sklepach nie zauwazylem, wiec nie wiem jaka bylaby roznica w cenie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie!

Kupilem sobie dzisiaj wiatrak do obudowy Cooler Master DAF-B81 (80x80x25) z czujnikiem temperatury. Po zamontowaniu temperatura proca utrzymuje sie w granicach 45 - 47 st. C (wczesniej bylo 49 - 52).

Przy okazji - chcialbym pochwalic sklep Backup na Krzywoustego w Szczecinie. Wiatraki bez czujnika mieli tam za 15 zl, podczas gdy w kilku innych sklepach w okolicy wolali za nie 30 zl(!!!). Tego mojego w innych sklepach nie zauwazylem, wiec nie wiem jaka bylaby roznica w cenie :lol:

Sklep Backup jest jedynym w szczecinie który sprowadza sprzet jaki mozna dostac na 4max i to jesze ok 10zl taniej.

w innych sklepach gdy wypowiadam vulcano 7+ nikt nie wie o co chodzi...

ten sklep jest jak najbardzej na +

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie!

Przyczyna moze byc prosta :

jezeli zamontowales dodatkowy wentyl, to moze on poprostu wywiewac cieplejsze powietrze z okolic CPU coolera na czujnik temp. zamontowany na plycie glownej.

Tez mi sie tak zrobilo, jak wsadzilem wentyla (92 mm) z boku zeby wial na proca :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sklep Backup jest jedynym w szczecinie który sprowadza sprzet jaki mozna dostac na 4max i to jesze ok 10zl taniej.

w innych sklepach gdy wypowiadam vulcano 7+ nikt nie wie o co chodzi...

ten sklep jest jak najbardzej na +

Nie wiem co sprowadza sklep Red Systems na Jagiellonskiej, ale moim zdaniem to tez zupelnie przyzwoicie zaopatrzony i w miare niedrogi sklep. Obsluga IMHO tam tez jest calkiem fachowa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyczyna moze byc prosta :

jezeli zamontowales dodatkowy wentyl, to moze on poprostu wywiewac cieplejsze powietrze z okolic CPU coolera na czujnik temp. zamontowany na plycie glownej.

Tez mi sie tak zrobilo, jak wsadzilem wentyla (92 mm) z boku zeby wial na proca  :o

Brzmi to sensownie... :) Z tym ze ten moj wywiewa powietrze na zewnatrz. Ale moze wlasnie wtedy to cieple z proca )dysku, CDs itd) leci po czujniku :) Dzieki za wyjasnienie! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...