L€€_$HY Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Witajcie! Kupilem sobie dzisiaj wiatrak do obudowy Cooler Master DAF-B81 (80x80x25) z czujnikiem temperatury. Po zamontowaniu temperatura proca utrzymuje sie w granicach 45 - 47 st. C (wczesniej bylo 49 - 52). Natomiast temperatura plyty... podskoczyla mi z 29 do 31 st. C! Ma ktos pomysl, dlaczego? Przy okazji - chcialbym pochwalic sklep Backup na Krzywoustego w Szczecinie. Wiatraki bez czujnika mieli tam za 15 zl, podczas gdy w kilku innych sklepach w okolicy wolali za nie 30 zl(!!!). Tego mojego w innych sklepach nie zauwazylem, wiec nie wiem jaka bylaby roznica w cenie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Witajcie! Kupilem sobie dzisiaj wiatrak do obudowy Cooler Master DAF-B81 (80x80x25) z czujnikiem temperatury. Po zamontowaniu temperatura proca utrzymuje sie w granicach 45 - 47 st. C (wczesniej bylo 49 - 52). Natomiast temperatura plyty... podskoczyla mi z 29 do 31 st. C! Ma ktos pomysl, dlaczego? Przy okazji - chcialbym pochwalic sklep Backup na Krzywoustego w Szczecinie. Wiatraki bez czujnika mieli tam za 15 zl, podczas gdy w kilku innych sklepach w okolicy wolali za nie 30 zl(!!!). Tego mojego w innych sklepach nie zauwazylem, wiec nie wiem jaka bylaby roznica w cenie :lol: Sklep Backup jest jedynym w szczecinie który sprowadza sprzet jaki mozna dostac na 4max i to jesze ok 10zl taniej. w innych sklepach gdy wypowiadam vulcano 7+ nikt nie wie o co chodzi... ten sklep jest jak najbardzej na + Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Witajcie! Kupilem sobie dzisiaj wiatrak do obudowy Cooler Master DAF-B81 (80x80x25) z czujnikiem temperatury. Po zamontowaniu temperatura proca utrzymuje sie w granicach 45 - 47 st. C (wczesniej bylo 49 - 52). Natomiast temperatura plyty... podskoczyla mi z 29 do 31 st. C! Ma ktos pomysl, dlaczego? Przy okazji - chcialbym pochwalic sklep Backup na Krzywoustego w Szczecinie. Wiatraki bez czujnika mieli tam za 15 zl, podczas gdy w kilku innych sklepach w okolicy wolali za nie 30 zl(!!!). Tego mojego w innych sklepach nie zauwazylem, wiec nie wiem jaka bylaby roznica w cenie :lol: Przyczyna moze byc prosta : jezeli zamontowales dodatkowy wentyl, to moze on poprostu wywiewac cieplejsze powietrze z okolic CPU coolera na czujnik temp. zamontowany na plycie glownej. Tez mi sie tak zrobilo, jak wsadzilem wentyla (92 mm) z boku zeby wial na proca :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Sklep Backup jest jedynym w szczecinie który sprowadza sprzet jaki mozna dostac na 4max i to jesze ok 10zl taniej. w innych sklepach gdy wypowiadam vulcano 7+ nikt nie wie o co chodzi... ten sklep jest jak najbardzej na + Nie wiem co sprowadza sklep Red Systems na Jagiellonskiej, ale moim zdaniem to tez zupelnie przyzwoicie zaopatrzony i w miare niedrogi sklep. Obsluga IMHO tam tez jest calkiem fachowa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Przyczyna moze byc prosta : jezeli zamontowales dodatkowy wentyl, to moze on poprostu wywiewac cieplejsze powietrze z okolic CPU coolera na czujnik temp. zamontowany na plycie glownej. Tez mi sie tak zrobilo, jak wsadzilem wentyla (92 mm) z boku zeby wial na proca :o Brzmi to sensownie... :) Z tym ze ten moj wywiewa powietrze na zewnatrz. Ale moze wlasnie wtedy to cieple z proca )dysku, CDs itd) leci po czujniku :) Dzieki za wyjasnienie! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...