Mane Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 (edytowane) Powoli upgrade zmierza do zmiany karty graficznej i tu mam dylemat. Konfig jak w sygnaturce. 8800GT/GTS vs 4850 8800GT/GTS kupowałbym na allegro, i właśnie cena używanych mnie zainteresowała, można takiego GT wyrwać za 200-300zł natomiast GTS za jakieś 300zł. 4850 tylko nowy (używane na allegro pojawiają się sporadycznie, a i tak ceny nie różnią się od nowych :D ), przymierzałem się do Palita Sonic, ale ceny niestety lecą do góry, niedawno była za 470zl, teraz ciężko znaleźć poniżej 500zl (plus jakieś radiatorki na sekcje zasilania i pamięci). Czy biorąc pod uwagę wydajność/cena warto dokładać do 4850 niemal dwa razy tyle (biorąc pod uwagę cenę używanego 8800GT). Jeśli 8800GT to jaki dokładnie model wybrać, może warto powalczyć o jakiegoś GTS, wtedy jeszcze pozostaje ilość pamięci bo widzę, że są też 640MB. Jeśli 4850 to w grę wchodzi raczej coś niereferencyjnego, np: Palit Sonic, ale z kolei na forum zaczęły się pojawiać opinie o problemach z nimi (brak chłodzenia sekcji zasilania i pamięci, sticker na radiatorze, piszczące cewki itd.) więc może coś innego, zależy mi na tym żeby dało się co nieco podkręcić i żeby wentylator nie chodził jak odkurzacz. EDIT: A może 9800GT - też z allegro, cena w granicach 300zł. Edytowane 10 Października 2008 przez Mane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 (edytowane) Jak cię stać, to 4850, jak nie, to 8800gt, proste. Ja bym osobiście nie dokładał 80% ceny dla 15-20% wydajnosci, ale co kto lubi. No i 8800gt ponizej 300zl bardzo cięzko wyrwac. Edytowane 10 Października 2008 przez blasphemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 (edytowane) Jak cię stać, to 4850, jak nie, to 8800gt, proste. Ja bym osobiście nie dokładał 80% ceny dla 15-20% wydajnosci, ale co kto lubi. Z głodu bym może nie padł :D Właśnie chodzi mi o ta opłacalność :) biorąc pod uwagę, że cena dochodzi prawie do 80-100% No i 8800gt ponizej 300zl bardzo cięzko wyrwac. W sumie to tak na szybko te ceny pisałem, dopiero dzisiaj w nocy siedząc w pracy z nudów wpadłem na taki pomysł, a to jedna z aukcji zakończonych dzisiaj :) http://allegro.pl/item456266333_inno3d_880...silencer_5.html Edytowane 10 Października 2008 przez Mane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 (edytowane) Inno3d ma najbardziej wykastrowane pcb ze wszystkich 8800gt i szukałbym raczej czegoś pewniejszego ;) Ale 300zl za 8800gt to i tak świetna cena. Edytowane 10 Października 2008 przez blasphemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Inno3d ma najbardziej wykastrowane pcb ze wszystkich 8800gt i szukałbym raczej czegoś pewniejszego ;) A mógłbyś polecić coś konkretnego? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grondo Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 (edytowane) Gigabajty z zalmanem, galaxy, hm w poczytaj w topicu o 8800GT ktore ludzie kupowali. A co do oplacalnosci to hm, widze ze jednak tak jak pol roku temu 8800GT jest najbardziej oplacalna karta :) Edytowane 10 Października 2008 przez grondo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Ja mam Gainwarda i nie narzekam, dodatkowa sekcja zasilana jest chłodzona czarnym, fabrycznym radiatorem. Karta się nie specjalnie grzeje, ani nie hałasuje (fabryczne chłodzenie, mam niestety nalepione plomby na wszystkie śrubki ;( ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrSheibuss Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Jeśli chodzi o 8800gt to moze od BFG? http://www.allegro.pl/item417768649_bfg_88...a_oc_5l_gw.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Facet bierz Radka 4850. 1. Jest wydajniejszy 2. Sytuacja w nV jest teraz nie pewna, nie wiadomo co im jeszcze odwali :D Może zrezygnują z partnerstwa z producentem kupionego przez Ciebie 88GT/GTS i nię będziesz miał w razie wypadku gwary :P :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Jesli chodzi o 8800gt to galaxy bym nie polecał, dobre kręcenie dopiero po przełozeniu zworki, ale wtedy cholerstwo się nieźle grzeje. Co do reszty kart wymienionych w tym wątku nie mam zastrzezen, widzialem same pozytywne opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Jeśli chodzi o 8800gt to moze od BFG? http://www.allegro.pl/item417768649_bfg_88...a_oc_5l_gw.html może nie przesadzajmy , za takie pieniądze spokojnie mamy HD4850 , można rozejrzeć się za używką z bfg ale i tak na pewno będzie droga. @Mane odnośnie kupowania 8800gts , nie kupuj czasem wersji z 320 i 640MB ramu , bo wydajnościowo wypadają gorzej niż 88gt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Facet bierz Radka 4850. 1. Jest wydajniejszy 2. Sytuacja w nV jest teraz nie pewna, nie wiadomo co im jeszcze odwali :D Może zrezygnują z partnerstwa z producentem kupionego przez Ciebie 88GT/GTS i nię będziesz miał w razie wypadku gwary :P :D Wiem ze wydajniejszy, ale pytanie bylo czy warto doplacac drugie tyle do Radoslawa, a gwarancja sie nie martwie, sklep niech sie martwi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrSheibuss Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 (edytowane) może nie przesadzajmy , za takie pieniądze spokojnie mamy HD4850 , można rozejrzeć się za używką z bfg ale i tak na pewno będzie droga. Wiem że za tą kasę można wyrwać 4850 ale chciałem podsunąć porostu lepszy pomysł odnośnie 8800gt bo moim zdaniem ten model BFG jest lepszy od Galaxy :wink:;) Edytowane 10 Października 2008 przez SabU91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Wiem że za tą kasę można wyrwać 4850 ale chciałem podsunąć porostu lepszy pomysł odnośnie 8800gt bo moim zdaniem ten model BFG jest lepszy od Galaxy :wink:;)to pewne , w końcu to górna półka ewentualnie można poczekać na HD4830 , wydajnościowo powinien być zbliżony do 98gt , a może mieć całkiem przyjemną cenę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...