SGJ Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 (edytowane) ... Edytowane 29 Stycznia 2010 przez SGJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Hmmm... ze smartphonami jest jeden mały problem, jak na telefon są duże, ciężkie i żrą beterie, jak na GPS mają za mały ekranik, jak na PDA są zbyt wolne. Z drugiej strony jeśli miał bym nosić przy sobie te trzy urządzenia oddzielnie, do tego jakąś mp3 i cholera wie co jeszcze kieszenie by się mi poobrywały. Posiadam bardzo podobnego w specyfikacji np. 200MHz procesorek TI OMAP 850, ale tańszego o 200zł MIO A501. Przyzwyczajenie się do urządzenia trochę czasu mi zajęło niemniej po miesiącu zwykłe telefony były dla mnie jakieś takie prymitywne ;) Właściwie co do artykułu równie dobrze mógł być o moim MIO z wyjątkiem wyglądu, który jest taki sobie, elegancji w nim jest tyle co w walcu drogowym, no i czasu pracy na bateriach, niestety mój ponoć 1050mAh akumulatorek zarzynam w ciągu jednego dnia, lub nawet krócej jak jestem w trasie (włączony GPS i brak ładowarki samochodowej), tak więc albo asus dokonał jakiegoś cudu, albo ja korzystam z urządzenia zbyt intensywnie, bo te 50mAh z pewnością na dodatkowy dzień nie starczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Trzeba by zacząc od tego ze to nie jest smartphone tylko PDA z funkcją telefonu, jest lekki, i jest mniejszy od niektórych telefonów. Od lewej LG KG275, P320, N3330 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Trzeba by zacząc od tego ze to nie jest smartphone tylko PDA z funkcją telefonu, jest lekki, i jest mniejszy od niektórych telefonów.5,5cm. szerokości to raczej mało nie jest, złośliwcy będą twierdzić, że gadasz do telewizora :P Niemniej fakt że bardzo zgrabnie im to urządzenie wyszło względem MIO urwali 5mm. szerokości i aż 7mm grubości! WIELKIE BRAWA DLA ASUSA! Jestem ciekaw gdzie jest granica między smartphonem, a PDA z funkcją telefonu, bo trochę się gubię już :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 W tej chwili ta granica jest niewielka. Jak klikne w ostatnią aktywną podswietloną opcje to na pewno nie bedzie to smartphone ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haze Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Hmm, a co jest takiego "nowego" w tym modelu? Czym się różni np. od p526? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Okienka 6.1, mniejszy, wifi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 asus zawsze mial u mnie plusa za wyposazenie w pudelku, jest niemalze wszystko co potrzeba :) ostatnio tez kupowalem podobny sprzet i niestety asus do wiekszosci modeli pcha omap a on juz jest troche zbyt wolny, przynajmniej pradu duzo nie ciagnie ;) mialem tez na oku p750 ale tak jakos wyszlo ze mam mda compact4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 OMAP daje rade, chociaz jakby miał ze 100MHz wiecej to wystarczył by juz bezproblemowo do wszystkiego. Wiekszym problemem jest 64 MB ramu z których zostaje tylko 25 dla uruchamianych programów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...