ppawlo Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Świeży odnośnie systemu linux. Po kilku dniach męczenia się w consoli, zainstalowałem X windowsa!! - i pierwszy problem, nie mogę zainstalować sobie gadu gadu. CZy ktoś byłby tak miły i krok po kroku napisał mi co mam robić. Mam go już ściągniętego i wypakowanego, ale co dalej wpisując ./config - czy coś takiego niby coś ładuję, ale nic tak naprawdę poza przeskokiem parudziesięciu linijek się nie dzieje. Ikona koło zegarka też się nie pokazuje!! Mogę prosić, wielkie dzieki!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 RTFM!!! cat README|less Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
looki Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 czy w ogule zmieniłeś katalog cd na katalog dzie to masz ?? jezeli tak i nie hodzi to moze być niezgodnosc jadra lub czegos takiego :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 looki: lepiej się zamknij jak nie masz pojęcia. Po pierwsze: poprzez wpisanie ./configure nic się nie skompiluje, bo nie do tego to służy (służy do przygotowania kompilacji). Po drugie: jeśli ./configure mu coś wypisało to znaczy, że jest we właściwym katalogu. Po trzecie: nie pieprz, co ma do tego jajko, jak nawet kompilować nie zaczął. Wniosek: Obydwu wam przydałaby się lekcja na temat czytania manuali, README i używania www.google.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 sciagnij sobie z www.kadu.net najnowsza stabilna wersje rozpakuj wejdz do katalogu i wpisz Instaluj lub ./Instaluj (teraz juz nie pamietam) wiekszosc problemow ktore maja poczatkujacy i sie zastanawiaja co zrobili zle ! wynika z tego ze zapominaja o tym ze linux rozroznia Wielkie Litery :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Wiekszosc problemow jest spowodowana tym, ze ludzie przesiadajacy sie z Windowsa (w jakiejs czesci myslacy, ze go swietnie znaja...) nie potrafia sie przestawic na czytanie. Z reguly kazdy program ma swoja dokumentacje, dobra dokumentacje. Najpierw tam trzeba zajrzec, potem na strone www danego programu, potem www.google.com, potem tutaj :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...